Paine de casa

Postat de Gina_Cristina in Piine
11 Feb 2012 | 3037 vizualizari
Paine de casa

Ingrediente

  • 2kg de faina
  • 150gr drojdie proaspata
  • 100gr sare
  • 50ml ulei
  • apa

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas mare ,se face o gropita unde se pune drojdia si apa calduta peste ea.Se lasa sa dospeasca cca 20 de minute,timp in care se pune cca 1l de apa la incalzit.Peste faina se adauga sarea si uleiul si trptat apa(sa nu fie calda tare ci potrivita)si se framanta bine pana ce iese un aluat potrivit(se spune ca aluatul trebuie framantat pana face besici).Se pune un servet peste si se lasa la dospit.se pregatesc tavile se pune putin ulei pe tava si se lintinde peste toata suprafata.Dupa ce a dospit se imparte aluatul in 2,se pune pe o planseta care a fost initial presarata cu faina si se da forma unui cozonac.se pun in tava se lasa pana cca 15-20 minute asa si se pune in cuptrul bine incalzit.Se lasa 15 minute la foc tare,dupa care se lasa la foc potivit inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2012, 16:51
painea de casa e cea mai buna!
la 11.02.2012, 17:01
mare dreptate ai Alinutzika
la 11.02.2012, 17:40
ii simt mirosul...
la 11.02.2012, 18:11
Cea mai buna paine!
la 11.02.2012, 18:43
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking