Ingrediente
- 1 l lapte
- 4-5 oua(dupa preferinta)
- 2-3 linguri de faina
- 150-200 gr zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Laptele trebuie fiert inainte, se ia de pe foc pana se pregatesc norisorii din albusuri si crema.
Norisorii se prepara astfel: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar asa ca si pentru bezea, galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana devine o spuma si se adauga faina. Se pune laptele pe foc, iar in momentul cand incepe din nou sa fiarba se ia cu o lingura din albusurile batute spuma si se pune in lapte. Se lasa cca 2 minute se fiarba dupa care se intorc pe partea cealalta .Dupa alte 2 minute se vor lua intr-un strecurator si tot asa pana se termina de facut norisorii.
Apoi se ia bolul cu galbenusuri si se ia cu o lingura din lapte si se pune peste galbenusuri pana se subtiaza putin compozitia, dupa care se toarna tot peste lapte si se lasa la fiert 2-3 minute. Apoi se rastoarna norisorii peste crema rezultata.
Zaharul se poate pune dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|