Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie....
Scrumbie la cuptor
In Peste la 25 Iul 2020
Scrumbie la cuptor
Am spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale. Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in interiorul acestora am asezat cate o felie de lamaie. Intr-o tava am pus hartie de pergament dupa...
Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia. Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le vom aplatiza, apoi le punem pe...
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta adaugam ouale, condimentele, mararul, dupa care incepem sa amestecam, adaugand faina in ploaie pana...
Se degreseaza si se fierb ouale. Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte. Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma. Se rostogoleste fiecare ou in palma pana cand capata o culoare uniforma. Dupa ce s-au uscat, se desface plicul cu luciu si...
Se curata legumele, orezul se pune la inmuiat. Se caleste ceapa pana ce devine sticloasa, apoi se adauga morcovul si telina date pe razatoare , se adauga ciupercile,carnea, soia si orezul, se lasa pe foc pana ce bobul de orez se umfla putin. Se adauga pasta de rosii , mararul, malaiul,...
Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat pe un prosop uscat. Intr-o alta oala punem 750 ml de apa,5 linguri de otet si lasam sa fiarba,spre...
Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita. Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am...
Compot de mere Golden
In Dulciuri la 17 Apr 2016
Compot de mere Golden
Intr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba.  Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si zahar toc (dupa gust), amestecam pana se dizolva zaharul iar siropul rezultat il adaugam peste mere....
Pasul1: Spalam aripioarele si le punem intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei e floarea soarelui. Pasul2: Dupa ce acestea s-au rumenit,adaugam ceapa tocata marunt. Pasul3: Morcovii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu orificii mici. Pasul4: Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adagam morcovul si le...
Pasul1:Se spala si se feliaza pieptul de pui,se poate taia dupa preferinta fasiute sau bucatale mai mici. Pasul2:Se bat cele 3 oua cu un praf de sare si piper,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si cat vrem sa fie de consistent aluatul. Pasul3:Se trece fiecare fasie de piept prin...
Pregatire chiftelute: Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol . Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4: Curatam cartofii,ii...
Pasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs. Pasul2: Ungem o tava cu ulei. Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper. Pasul4: Ungem pulpele cu amestecul de condimente. Pasul5: Asezam pulpele in tava si lasam la cuptor circa 15 minute,...
Pregatire cartofi: Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici mici. Pasul3: Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si lasam legumele la calit. Pasul4: Dupa...
Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol. Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4; Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu...
Pastai cu muschi de porc
In la 2 Apr 2016
Pastai cu muschi de porc
Pasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac. Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le taiem cubulete si le adaugam peste carne. Pasul3:Pastaile le spalam,le taiem bucatele mai mari si le...
Salata "primavaratica"
In Salate la 27 Mar 2016
Salata
Pasul1: Desprindem frunzele de salata de cotor si le spalam sub jet de apa,le lasam la scurs intr-o sita! Pasul2:Curatam ceapa,catravetii si ridichile,le spalam si le taiem rondele. Pasul3: Frunzele de salata le rupem (nu le taiem cu cutitul) si le punem intr-un bol impreuna cu celelalte...
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul incins. Pasul 2:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita . Pasul 3:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert. Pasul 4:...
Salata pufoasa de icre
In Peste la 26 Mar 2016
Salata pufoasa de icre
Pasul1:Se pune apa la fiert cu un praf de sare,cand aceasta incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Pasul2: Icrele se mixeaza si se adauga zeama de lamaie, cate o lingura de gris si cate o lingura de ulei, pana cand isi maresc...
Novac in crusta crocanta
In Peste la 26 Mar 2016
Novac in crusta crocanta
Pasul1: Se portioneaza pestele ,se spala, se amesteca cu usturoiul tocat, sare , mustar , curry si se lasa minimum 60 minute la macerat . (Cu cat pestele impreuna cu mirodeniile va sta mai mult la frigier ,cu atat va fi mai gustos) Pasul2:Se pune malai pe o tava si se trec prin el bucatile...
Ciorba taraneasca de novac
In la 26 Mar 2016
Ciorba taraneasca de novac
Pasul1: tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Pasul2:Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul. Pasul3:Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute. Pasul4:Adaugam...
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins. Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume. Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de...
Se toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert. Intre timp se curata ciupercile, se toaca cubulete si se adauga in tigaie. Cand lichidul a...
Intr-un bol se pune drojdia cu putina apa calda si cele 3 linguri de zahar. In faina cernuta se formeaza o gropita in care adaugam apa,coaja rasa de lamaie, otetul, uleiul, sarea si maiaua. Amestecam cu o lingura pana ce amestecul se ingroasa apoi incepem sa framantam. Lasam la dospit cca....
 Salam de biscuiţi, reţetă de post Pasul 1: Biscuitii se rup in bucati mici sau se zdrobesc. Pasul 2: Intr-o oala se incalzeste apa, se adauga margarina taiata bucatele si se lasa la foc mic pana se dizolva. Apoi se  adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga...
Se caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie. Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si bulionul diluat cu putina apa, se pune si pieptul de pui si se lasa la fiert. Intre timp pregatim...
Se spala si se  portioneaza carnea si se lasa la calit in 2 linguri de untura/ulei incins. Dupa vreo 15 minute, se adauga 1 cana de apa si se lasa la fiert la foc mic alte 15-20 de minute. Cand lichidul a scazut, adaugam un pahar vin rosu, sucul de la portocala  si mai lasam putin...
Se curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam cartofii. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si se adauga peste ingredientele din...
Mazare cu muschi de porc
In la 10 Mar 2016
Mazare cu muschi de porc
Se spala carnea  si se taie in functie de marimile dorite. Morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie cubulete. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, se  adauga un praf de sare, frunzele de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa...
Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald. Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de...
Afisate 1 - 30 din 127 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking