Prajitura caramel cu bezea
In la 9 Dec 2010
Prajitura caramel cu bezea
200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute . Se separa albusurile de galbenusuri.  In siropul...
Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul. Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de...
Pui cu smantana
In la 7 Dec 2010
Pui cu smantana
Pulpele se taie, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins, pe toate partile. Se scot si se pun deoparte. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, adaugandu-se faina, pasta de rosii si de ardei si smantana. Se adauga 1/2 l apa sau supa daca avem.Se pun in sos pulpele si se lasa...
Escalop a la Zingara
In la 5 Dec 2010
Escalop a la Zingara
Cotletul se portioneaza in felii iar pulpele de dezoseaza.Cotletul se bate putin ca snitelul apoi condimentam toata carnea( nu trebuie sa o saram cu mult timp inainte de a o prepara, deoarece lasa zeama, ceea ce o va face mai putin gustoasa). Costita o taiem julien si ciupercile din conserva...
Bors de peste cu leustean
In la 5 Dec 2010
Bors de peste cu leustean
Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga  o cana de bors...
Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cartofii curatati si taiati in 4, peste ei bucatile de carne facute cu sare si piper,felii de ananas, apoi fasii de ardei colorati, faliile de carnati deasupra.Se presara stafidele peste toate ingredientele din tava si la sfarsit de adauga mujdeiul de...
Melci cu visine
In la 4 Dec 2010
Melci cu visine
Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse de suc. Rulam bine aluatul, dupa care il taiem de doua degete grosime. Punem feliile intr-o forma rotunda de tort, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit. Sunt gata...
Bucatile de carne se dau prin amestecul format de condimente si mustar. Apoi se tavalesc prin pesmet. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 , depinde cit sunt de mari. Intr-o tava se pune hartie de copt, cartofii taiati si deasupra lor  bucatile de carne.In tava punem putina apa si...
Se face un blat de pizza din faina, ulei, drojdie( care a fost pusa sa creasca cu putin zahar si apa minerala)sare si restul de apa minerala. Se framanta bine si apoi se lasa 30 min la dospit.Dupa ce si-a dublat volumul se intinde aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt. Coca se...
Se curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii. Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper...
150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de...
Ceapa se taie marunt si se caleste.Dovlecelul curatat se taie cubulete sau rondele si se pune peste ceapa impreuna cu fasolea verde. Adaugam o canita cu apa ,pasta de ardei, vegeta si lasam sa fiarba. Se poate adauga usturoi daca va place. Cind legumele sunt fiertese adauga pasta de tomate si...
File de porc cu lamaie
In la 1 Dec 2010
File de porc cu lamaie
Carnea se portioneaza felii mai grosute,le ungem cu mustar , apoi le asezonam pe toate partile si le punem intr-un vas yenna. Ceapa si usturoiul le curatim si le taiem felii subtiri ce le presaram in vas peste carne. Adaugam felii de ardei rosu. Zeama de la lamaie o amestecam cu apa si o...
Ceapa se curata , se taie selzisori si se caleste in putin ulei. Cartofii se curata si se pun la fiert impreuna cu o lingurita vegeta peste ceapa calita. Cind sunt aproape fierti se prepara un amestec din faina, usturoiul presat, piper, mustar si putina apa, care se rastoarna peste cartofii ce...
Preparare Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post Se spala varza marunta in mai multe ape sa-si piarda din acreala. Morcovii se curata, se taie rondele si se calesc in putin ulei. Se adauga varza spalata si se completeaza cu apa necesara. Adaugam patrunjelul...
Pulpa de curcan umpluta
In la 29 Noi 2010
Pulpa de curcan umpluta
In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde , iar deasupra se presara vegeta, piper si boia. Se coase pe margine fiecare pulpa, se pune intr-o cratita in care am pus ulei amestecat cu mustar si o cana cu apa. Deasupra se presara piper,...
Supa de rosii cu orez
In la 29 Noi 2010
Supa de rosii cu orez
Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta. Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe. Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca. Supa se poate...
Granulele de soia se pun la inmuiat in apa calduta cu vegeta 20 minute. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei. Cind devine sticloasa se adauga soia strecurata si se potriveste gustul de vegeta, piper si boia. Cind soia este fiarta se adauga pasta de tomate si mararul verde...
Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca. Legumele curatate se dau pe razatoarea mica , se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se stor bine de tot neaparat. Se adauga orezul fiert si se framanta toate bine adaugand ce condimente doriti. Se poate...
Lintea se pune la inmuiat in apa de cu seara. Apa se schimba de doua ori. Ceapa curatata se taie solzisori- se poate pune ceapa verde - si se caleste in putin ulei, se adauga apoi pasta de ardei. Adaugam lintea scursa de apa , condimentam si adaugam o cana cu apa. Lasam sa fiarba. Lintea...
  Se framanta bine margarina si uleiul cu faina , se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine de tot. Se lasa aluataul sa se odihneasca 30 minute. Se intinde apoi coca si se taie cu forma rotunda. Se pun pogacelele in tava pe hartia de copt si se dau la cuptorul dinainte...
Betivana
In la 28 Noi 2010
Betivana
  Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul....
Se mixeaza bine toate branzeturile , se adauga ceapa razuita, piper si sare daca mai este nevoie.Se fac bilute rotunde care se dau prin nuca de cocos. Se lasa 1-2 ore la frigider apoi se pun ochii din masline taiate, nasul din morcovi, gura din gogosari si in loc de matura se pune cate un...
Ouale se dau pe razatoarea mare si se amesteca usor cu celelalte ingrediente.Frunzele de patrunjel verde se toaca marunt si se adauga la sfirsit.
Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute. Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit...
Aluatul se framinta si se lasa la dospit 30 min , dupa care se imparte in doua si se coace, preferabil , in forma rotunda. Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care, crema se imparte in doua.Intr-una se pune salam si se pune intre cele doua foi racite , cu cealalta se...
Tort Alex 2- caramel
In la 22 Noi 2010
Tort Alex 2- caramel
Cana de zahar  o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit. Blatul il pregatim astfel: Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul.  Adaugam...
  Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca. Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon...
Pui cu ananas
In la 19 Noi 2010
Pui cu ananas
Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin amestecul de ulei cu patrunjel verde, usturoi si sare , piper.Adaugam si bucatele de cirnati afumat. Peste bucatile de carne , punem rondele de ananas iar peste cirnati, rondele de ceapa.Taiem...
Chec simplu ca la bunica
In la 17 Noi 2010
Chec simplu ca la bunica
Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa. Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam...
Afisate 541 - 570 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking