Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

Postat de Sidy in Prajituri
25 Noi 2010 | 18611 vizualizari
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

Ingrediente

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.  Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere rase

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere rase

Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine....

Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Bueno

Postat de Creatsa

Desert prajitura Kinder Bueno

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 15:19
primaaa 5f
la 25.11.2010, 15:20
ptr ca nu ma stiu si nu fac nimic cu aluat dospit...mananc la voi pe saturate ca am cu ce
la 25.11.2010, 15:41
la 25.11.2010, 16:03
ce frumos a crescut aluatul
la 25.11.2010, 16:16
minunate

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking