Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

Postat de Sidy in Prajituri
25 Noi 2010 | 18660 vizualizari
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

Ingrediente

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.  Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa de post cu nuci

Postat de Oana

Desert negresa de post cu nuci

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul...

Citeste continuarea

Tarta cu mure, caise si crumble

Postat de timea

Tarta cu mure, caise si crumble

Pregatim aluatul in felul urmator:    - frecam untul cu zaharul si un varf de sare - adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie   - adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 15:19
primaaa 5f
la 25.11.2010, 15:20
ptr ca nu ma stiu si nu fac nimic cu aluat dospit...mananc la voi pe saturate ca am cu ce
la 25.11.2010, 15:41
la 25.11.2010, 16:03
ce frumos a crescut aluatul
la 25.11.2010, 16:16
minunate

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking