Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa necesitati.Cand avem aluatul facut adaugam in el 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de zahar si 1...
Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)...
Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum.
Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs....
Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale....
Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga,...
Se curata toate legumele:cartofii, ceapa, morcov,pastarnac se spala si se taie, cartofii cuburi iar celelalte marunt.Se pune uleiul la incins intr-o oala si se pune ceapa la calit, apoi morcovul si pastarnacul.Cand acestea sunt putin calite se adauga cartofii si apa (depinde cat o dorm de deasa...
Se curata si se spala ceapa si morcovul, se taie fin si se pun la calit in 2 linguri de ulei.Orezul se spala si se adauga peste legumele calite, peste toate se aduga 400 ml apa si se lasa la fiert pana ce orezul absoarbe toata apa.Cand este fiert se asezoneaza cu sare si piper dupa gust....
Am taiat feliile de paine in trei, le-am uns cu pateu, pe unele le-am ornat cu masline si castravete si pe celelalte cu cas afumat de Rucar bio dat pe razatoarea mica si castravete.
Ouale se fierb, sa fie tari, se lasa la racit si se curata cu grija sa nu luam mult din albus(daca sunt oua greu de curatat), se taie jumatati si tot cu grija se scot galbenusurile. Galbenusurile, ceapa taiata marunt, pateul ,apa , sare si piper dupa gust si untul se maruntesc si se...
Se curata kiwi si portocala, kiwi se taie in sferturi iar portocala se desface in clini. Marul se curata de cotor si taie clinisori. Se baga pe betisorul de frigarui alterniv bucati de fructe. Eu am pus peste ele si putina glazura de ciocolata.
Cartofii se curata, se spala si se taie pentru prajit, se lasa la scurs si se prajesc.Carnatul se taie in 4 bucati iar carnea in 2. Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se pune la cuptor pentru 30 minute, timp in care se mai intorc de pe o parte pe alta.
POFTA BUNA!
Pentru inceput se spala copanelele si se lasa la scurs. Separat se curata usturoiul, se zdrobeste cu ajutorul cutitului si se taie marunt, peste el se adauga:1/2 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita menta, 1 lingurita cimbru, 1...
Se taie feliile de paine in jumatati cum doriti si se ung cu unt. Branza se da pe razatoarea mica si se aseaza peste painea cun unt....usor nu??....acum urmeaza decorul :) se scrie cu ketchup pe painica, forma de ochi si gura zambareata....:) smiley:)
Ouale le fierbem, taiem castravetele, branza, parizelul, sunca, painea,curatam spalam si taiem ceapa.Asezam toate pe farfurii, paine in cos, laptele il punem in cani, mustarul intr-o farfuriuta si cam atat....
Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.
Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in...
ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si putin zahar am pus la dospit 20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a...
BLAT : Ouăle se separă, albușurile de gălbenușuri.Albușurile cu un praf de sare se bat/mixează spumă,apoi adaugăm zaharul treptat și mixăm până ce acesta se dizolva complet.La această spumă adăugăm gălbenușurile unul câte unul, mixând continuu.Apoi...
Într-o oală se pun la fiert cu un praf de sare, ceapa și morcovul curațate,spălate, dar întregi, cele 8 copănele. Când carnea este fiartă se scote din apă și se așează într-un vas, iar ceapa și morcovul se aruncă. Separat, intr-o crăticioară se pune uleiul la...