Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui

Postat de VERONICA2607 in Prajituri
18 Feb 2012 | 3842 vizualizari
Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui

Clatitele un desert usor de facut, rapid si foarte gustos....

Ingrediente

ALUAT:

  • 3-4 linguri faina alba
  • apa
  • un praf de sare
  •  1 lingurita coaja de citrice:portocala, lamaie, leims
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita zahar

UMPLUTURA:  

  •   dulceata de gutui

  PENTRU PRAJIT:  

  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

 Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa necesitati.Cand avem aluatul facut adaugam in el 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita coaja de citrice  si batem aluatul. Luam o tigaie...buna de clatite si o spatula. Punem in ea cateva picaturi de ulei si lasam la incins.....cand este uleiul incins luam din alut cu un polonic si punem in tigaie, miscand-o circular pentru a acoperi cu aluat toata suprafata. Cand este gata pe prima parte o intoarcem clatita pe cealalta parte  cu ajutorul spatulei si tot asa pana terminam tot aluatul. Clatitele le umplem cu dulceta de gutui.

                           POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...

Citeste continuarea

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Postat de Lia1

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 10:01
bune
la 18.02.2012, 10:08
cred ca sunt foarte aromate!
la 18.02.2012, 10:32
foarte bune acestea de post!!
la 18.02.2012, 10:37
da sunt bune....de multe ori si in zilele de dulce le fac aluatul tot de post...dar atunci le umplu cu ciocolata...si un pont bun pentru aluatul de clatite fie el de post sau de dulce este folosirea apei minerale in locul celei normale sau a laptelui in cazul celor de dulce...daca folosesti apa minerala ies pufoase...eu n-am folosit acum pt ca nu aveam...si eram si in criza de timp....sa incercati si cu apa minerala....multumesc pentru aprecieri
la 18.02.2012, 10:44
bune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking