Ingrediente
- apa
- 4 oase de porc cu ceva carnita pe ele(in cazul meu picior)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras/gogosar
- 1 pastarnac
- 50 gr telina radacina
- 1 lefatura patrunjel
- 1 ou
- 1 lingura otet
- sare
- piper
Mod de preparare
Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.
Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.
Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2 minute.
Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|