Ingrediente
- un kg de coaste de porc afumate
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 radacina mare de pastarnac
- 1/2 telina potrivit de mare
- un cartof mare
- un ardei gras verde
- 1/2 cutie de rosii in bulion
- doi-trei pumni de taitei
- 1/2 l bors sau mai mult, depinde cat e de acru
- sare
- un ou pentru dres
- leustean si patrunjel verde
Mod de preparare
Dupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece.
Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care fierbea carnea. Cand coastele s-au fiert cat decat si nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala si zarzavatul tocat, mai putin ardeiul gras pe care-l pun mai tarziu, odata cu rosiile.
Zarzavatul trebuie sa fiarba cam 1/2 ora. Dupa acest timp am adaugat rosiile si ardeiul iar dupa vreo 10 minute am adaugat in ciorba 1/2l suc de corcoduse verzi pe care mi l-a facut mama asta vara si pe care l-am fiert inainte de a-l pune in oala. Am potrivit ciorba la gust. Am fost nevoita sa mai adaug apa pentru ca sucul de corcoduse era foarte acru. Bine ca nu am pus mai mult de la inceput ca ar fi iesit ciorba foarte acra. Am potrivit si de sare si dupa ce a mai dat in cateva clocote am pus si taiteii. Dupa un sfert de ora, douazeci de minute, am dres ciorba cu un ou batut bine si am lasat sa mai clocotesca de cateva ori. Am stins focul si am adaugat leusteanul si patrunjelul verde tocat. Am pus capacul pe oala si cand m-am mai invartit eu prin bucatarie sa strang ce-am imprastiat, a fost numai buna de servit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|