Ingrediente
- 6 copanele pui
- 1/2 kg cartofi
- sare
- piper macinat
- 8 boabe piper
- 1/2 lingurita boabe de mustar
- 4 foi de dafin
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingeurita menta
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita amestec de legume
- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Pentru inceput se spala copanelele si se lasa la scurs. Separat se curata usturoiul, se zdrobeste cu ajutorul cutitului si se taie marunt, peste el se adauga:1/2 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita menta, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita amestec de legume, sare si piper macinat, 8 boabe piper si cele 4 foi de dafin, peste care se adauga si 1 lingura de ulei. Toate ierburile si condimentele se amesteca. Luam fiecare copanel si-l masam bine cu acest amestec, dupa care il asezam in tava unsa in prealabil cu 2 linguri de ulei.
Cartofii se curata, se spala si se taie, cei mai mari in sferturi iar cei mai mici in jumatati, se asezoneaza cu sare, piper macinat si un praf de amestec de legume, astfel adaugandu-se peste ei si 2 linguri de ulei. Se amesteca bine cartofii cu condimentele si se aseaza in tava langa copanele. Se da la cuptor pentru 45-50 minute.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele aromate cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|