Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Cartofii se fierb, se dau pe razatoare, se sareaza si se calesc in putin ulei cu ceapa data si ea pe razatoare. Varza acra se caleste in putin ulei si se condimenteaza cu piper. Se intinde aluatul in tava si se aseaza deasupra cartofii si varza....
Se caleste ceapa in putin ulei de masline, se adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Se adauga poi cous-cous-ul. Se lasa sa se calesca putin, apoi se adauga apa, putin cate putin amestecand si verificand daca este fiert cous-cous-ul. Se condimenteaza cu sare, piper, chimen si...
Supa cu perisoare de pui
In la 19 Oct 2009
Supa cu perisoare de pui
Se caleste ceapa intr-un strop de ulei, se adauga apa, apoi legumele curatate si taiate. Se adauga condimentul si se lasa la fiert. Se amesteca pieptul de pui tocat cu albusul, ceapa si usturoiul date pe razatoare, patrunjelul verde tocat, pesmetul si condimentele. Se formeaza perisoarele si...
Tascute cu dulceata
In Dulciuri la 19 Oct 2009
Tascute cu dulceata
Se framanta un aluat potrivit de moale, adaugand apa pana cand obtinem consistenta dorita. Se lasa 30 de minute deoparte, apoi se intinde o foaie. Se decupeaza forme dreptungiulare si se aseaza cate o jumatate de lingurita de dulceata pe fiecare. Se inchid si se preseaza bine marginile cu o...
Porcul l-am luat de la Kaufland, gata marinat. Imi place tare mult, mi se pare foarte gustos. Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se dau prin amestecul de faina de malai, sare si rozmarin. Se aseaza in tava unsa si se stopesc putin cu ulei. In alta tava se aseaza bucatile de porc si...
Chec cu gem
In la 19 Oct 2009
Chec cu gem
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina, praful de copt si gemul. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aprox 30 de minute la 180C. Eu am taiat prajitura in cuburi, am desfacut capacul si am uns-o cu gem. Foarte gustoasa !
Tort cu cocos si ciocolata
In la 19 Oct 2009
Tort cu cocos si ciocolata
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, apoi faina amestecata cu cocos si praf de copt. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si se coace aprox 30 de minute. Se prepara budincam se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta. Am taiat blatul in doua pe latime, am uns o...
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga porumbul si mazarea, apoi ouale. Se amesteca din cand in cand, iar la final se adauga branza taiata cubulete si se condimenteaza.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina. Se amesteca usor, apoi se intinde in tava pe hartie de copt. Se coace aprox 15 minute, apoi se ruleaza intr-un prosop. Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu restul de frisca si se mizeaza...
Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc. Mie nu imi plac facute la robot, imi place sa mai gasesc pe ici pe colo cate o bucata mai maricica, asa...
Biscuiti venetieni
In Dulciuri la 19 Oct 2009
Biscuiti venetieni
Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai...
Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie subtire, se unge cu unt si se ruleaza. Se lasa 10 minute dupa care se intinde din nou. Se decupeaza forme care se ung apoi cu galbenus de ou si se presara cu parmezan ras. Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga gogosarul, apoi pastrama taiata cubulete. Se calesc putin impreuna, apoi se adauga mazarea si o ceasca cu apa. Se condimenteaza si se lasa 5 minute pe foc, dupa care se adauga mararul tocat.
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, coaja si zeama de lamaie, macul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in forme unse si tapetate cu faina si se coc 20-25 de minute la 180C.
Paste cu dovlecei
In Paste la 5 Oct 2009
Paste cu dovlecei
Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se caleste usturoiul cu sunculita in ulei de masline. Se adauga dovleceii taiati felii subtiri si se amesteca usor. Cand dovleceii sunt facuti, se condimenteaza, se adauga maslinele apoi pastele scurse. Se amesteca usor si se mai...
Se curata si se taie cartofii, ceapa si gogsarul. Se aseaza in tava, se adauga porumbul, mararul tocat si carnaciorii crestati la capete. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza si se amesteca. Se pun la cuptor, iar cand sunt aproape gata se scoate tava, se presara telemeaua rasa si se sparg...
Prajitura cu mac si prune
In la 5 Oct 2009
Prajitura cu mac si prune
Se amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se acopera cu prune taiate jumatati si se presara deasupra macul amestecat cu zahar. Se...
Se taie crenvurstii feliute si se prajesc in putin ulei. Se adauga ceapa si gogosarul taiate mai grosolan, apoi morcovul si varza date pe razatoare, ceasca de orez si 3 cesti de apa. Se condimenteaza si se adauga cimbrul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pana scade apa. Se verifica orezul, iar...
Se taie capacele cu codita de la 8 ardei si se curata de interior. Eu am taiat putin si din partea de jos sa stea ca lumea in "picioare". Se amesteca pieptul de pui cu telemeaua rasa. Aprox 3/4 din morcov, ceapa si usturoi se dau pe razatoare si se amesteca cu carnea. Se adauga marar tocat si...
Se taie pieptul de pui felii late de 2 sau 3 degete si se unge bine cu uleiul de masline combinat cu sos de soia, rozmarin, sare, piper, boia. Dovleceii se taie felii subtiri pe lungime. Peste o felie de pui se pune una de dovlecel si una de pastrama, se ruleaza si se se infige intr-un bat de...
Se fierb cartofii in coaja, se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata iar apoi se dau pe razatoare. Se da si pastrama de pui pe razatoare si se amesteca cu cartofii, adaugand sare si piper. Se imparte compozitia in doua. Se pune un cubulet de unt in tigaie, iar dupa ce se topeste se adauga...
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se da telemeaua pe razatoare, ardeii si ceapa se taie feliute, se toaca mararul. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei. Se aseaza telemeaua, apoi legumele si se presara mararul. Se coace pana incepe sa se rumeneasca.
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se coc aprox 15 minute. Se pun stafidele la inmuiat. Pentru crema de nuci, se amesteca...
Se curata sparanghelul pana la muguri si se fierbe aprox 5 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se scurge de apa. Se invelesc cate 2 fire in felii de slaninuta si se aseaza in tava unsa cu ulei. Se aseaza din loc in loc rosiile. Se da la cuptor, iar cand slaninuta se rumenste, se aseaza...
Prajitura cu mac si prune
In la 25 Sep 2009
Prajitura cu mac si prune
Se fierbe macul macinat in lapte vreo 5 minute si se lasa la racit. Prunele se taie in jumatati, se scot samburii si se presara cu 1 lingura de zahar. Se mixeaza untul si zaharul, se adauga ouale, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Se pastreaza 2 linguri de aluat, iar la restul se adauga...
Se aseaza cotletele in tava, se stopesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza, se aseaza deasupra ceapa verde si mararul tocat si se stopesc cu ulei de masline. Intr-o alta tava se aseaza cartofii si ceapa. Se stropesc cu ulei, se condimenteaza si se amesteca. Deasupra, din loc in loc se aseaza...
Mancare chinezeasca
In la 23 Sep 2009
Mancare chinezeasca
Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne. Se taie ghimbirul solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi. Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam...
Se toaca ceapa si ardeii si se calesc. Se adauga dovlecelul si vanata taiate cubulete, rosia cubulete, putina apa, apoi pasta de tomate si condimentele. Se freaca oul cu faina si cu o lingurita se pune din compozitie in tigaie. Dupa ce galustii sunt facuti, se amesteca bine.
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt. Se toarna compozitia in forme, se aseaza deasupra bucatele de nectarina. Se coc 20 de minute. Dupa ce se racesc, se scot din forma, se taie pe jumatate, se ung cu gem de caise si se presara nuci. Se lipesc si...
Se bat albusurile spuma cu trei linguri de zahar. Galbenusurile se mizeaza cu 2 linguri de zahar, uleiul si laptele si se adauga la albusuri. Se amesteca usor apoi se adauga faina, pesmetul si praful de copt. Am pus pesmet pentru ca n-am mai avut faina in casa :) Merge si doar cu faina, desi...
Afisate 61 - 90 din 181 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking