Se taie vinetele rondele, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie fasii, se aseaza in tava si se coc pana se inmoaie. Cand ardeii sunt gata, se lasa sa se raceasca putin si se da jos pielita. Vinetele se scurg de apa si se sterg, se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si...
Ficatei cu orez si mazare
In la 4 Aug 2009
Ficatei cu orez si mazare
Se caleste ceapa, se adauga ardeii, apoi ficateii. Se adauga putina apa, iar cand ficateii sunt facuti se adauga pasta de tomate si condimentele. Orezul se fierbe, se scurge, se amesteca cu mazarea (a mea era gata fiarta) si se adauga sare. Eu am avut orez la punguta integral de la Uncle Bens....
Se framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de tomate). Se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul...
Barbusa cu prune
In la 4 Aug 2009
Barbusa cu prune
Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si...
Supa de dovlecel
In la 29 Iul 2009
Supa de dovlecel
Se fierb bucatile de pui in apa cu condiment. Separat se caleste putin ceapa si ardeiul, se adauga morcovul taiat rondele si dovlecelul taiat cubulete. Se strecoara supa de pui si se toarna peste legume. Se adauga si rosia decojita si taiata cubulete. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele....
Galusti cu prune
In la 29 Iul 2009
Galusti cu prune
Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe jumatate, se scoate samburele si se pune in mijloc...
Fursecuri cu gem
In la 29 Iul 2009
Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina. Se imparte in doua si intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se framanta bine, se invelesc in folie de plastic si se lasa pentru 30 de minute la frigider. Se intind apoi doua foi si se decupeaza formele. Se coc 15 minute, se lasa sa se racesca si...
Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se...
Pentru modul de preparare, cel mai simplu este sa vizionati filmuletul de pe youtube de aici . Am procedat exact la fel si mi-a iesit o super paine !
Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la prajit. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi ciupercile taiate in patru. Se lasa acoperit vreo 5 minute dupa care se adauga ouale, patrunjelul tocat si se amesteca. Eu am turnat compozitia in forma de tarta...
Tarta cu prune
In la 21 Iul 2009
Tarta cu prune
Se framanta aluatul se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza o forma rotunda. Din restul de aluat se decupeaza forme patrate si se taie pe diagonala. Se lipesc triungiurile formate de marginea formei rotunde. Din aluatul ramas se taie o banda subtire care se...
Pui cu legume la tigaie
In la 20 Iul 2009
Pui cu legume la tigaie
Se amesteca bine untul moale cu usturoiul dat prin presa, patrunjelul tocat, zeama de lamaie si sare. Se aseaza bucatile de pui in tigaie si se ung cu sos. Se lasa la foc mic pana se patrund, apoi se scot din tigaie si se pun intr-o tava la cuptor pana se rumenesc frumos. In tigaie peste...
Paine neagra cu masline
In la 20 Iul 2009
Paine neagra cu masline
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in putin lapte caldut, dupa care se toarna in mijlocul fainii. Se adauga untul moale, oul, sarea si se framanta adaugand din cand in cand lapte. Se mai adauga si jumatate din masline. Se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara si se...
Tocanita de vita cu paste
In la 17 Iul 2009
Tocanita de vita cu paste
Se calesc ceapa, ardeiul si morcovul in putin ulei. Se adauga carnea taiata cubulete, apoi ciupercile. Se lasa la calit, dupa care se condimenteaza si se adauga apa cat sa le acopere. Se lasa vreo 10 minute la fiert, dupa care se adauga pasta de tomate si cea de ardei iute, usturoiul dat prin...
Se framanta aluatul si se intinde in forma de tarta. Spanacul se scurge bine si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare, ouale si condimentele. Se toarna umplutura in tava, se niveleaza si se coace 30 de minute.
Fasolea se spala, se taie capetele, apoi se taie in bucati mai mici. Se fierbe in apa cu sare, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza din 1 galbenus si se adauga smantana, mararul tocat, usturoiul dat prin presa, sare, iar la final fasolea. Foarte bun !
Prajitura cu caise
In la 17 Iul 2009
Prajitura cu caise
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, apoi faina si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacaoa si laptele la restul compozitiei, se amesteca bine si se toarna in tava. Se marmoreaza cu o furculita si se aseaza...
Hamburgeri
In la 13 Iul 2009
Hamburgeri
Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu , doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare. Mi-au iesit 6 chifle. Sper ca am voie se dau link ... Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa...
Daca va raman niste chiftelute in plus, le infigeti in niste frigarui alaturi de ciuperci si bacon, sau orice altceva mai aveti prin frigider si le mai puneti putin la cuptor, pana se inmoaie putin ciupercile si se rumeneste baconul. Yam !
Se taie pieptul de pui cubulete, se presara Knorr secretul gustului, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade apa. Se adauga apoi ceapa si ardeiul tocate, morcovul dat prin razatoare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga apa, se condimenteaza si se lasa la fiert. Intre timp se pregateste...
Cheesecake cu afine
In la 13 Iul 2009
Cheesecake cu afine
Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se amesteca cele doua compozitii....
Clatite
In Dulciuri la 8 Iul 2009
Clatite
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat de clatite mai gros. Se pune tigaia unsa cu ulei pe foc. Cu un polonic mic, am turnat din aluat intr-o pompa de creme si frisca, folosind capatul cu o gaura mai mica. Am facut mai intai conturul clatitei, iar apoi am trasat linii in zig-zag....
Spaghetele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga sunca taiata cubulete, apoi ciupercile si mazarea. Cand sunt aproape gata se adauga pasta de tomate, o cana de apa si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc vreo 2-3...
Vinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte. Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei, se adauga pastrama taiata cubulete, apoi miezul de la vinete. Se condimenteaza, iar cand sunt gata se...
Pui la cuptor cu legume
In la 6 Iul 2009
Pui la cuptor cu legume
Se ung pulpele si pieptul de pui taiat in doua cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se prajesc putin in tigaie, dupa care se scot si se caleste ceapa taiata rondele si usturoiul. Se adauga ardeii taiati felii si apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si...
Cheesecake in trei culori
In la 6 Iul 2009
Cheesecake in trei culori
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. O parte se amesteca cu gemul de capsuni (puteti folosi...
Tortellini cu legume
In la 6 Iul 2009
Tortellini cu legume
Se fierb tortellini dupa indicatiile de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se taie ceapa si ardeii in bucati mai mari si se calesc in ulei de masline. Se adauga ciupercile feliate, apoi dovlecelul cubulete. Se lasa sa se caleasca, amestecand des. Se adauga rosiile tocate si se condimenteaza. Se...
Carnatii se taie feliute si se lasa la prajit intr-o tigaie fara ulei. Se adauga ceapa si ardeiul tocate, apoi ciupercile si cubul Knorr. Se lasa putin la calit, apoi se adauga orezul, condimentele si patrunjelul verde tocat. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu oul. Intre timp se prepara...
Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc putin. Se adauga dovleceii dati prin razatoare, apoi apa. Se lasa la fiert pana cand dovlecelul este proape gata. Se condimenteaza. Faina se amesteca bine cu smantana si se adauga putina zeama fierbinte, apoi se torna in oala cu supa. Se adauga usturoiul dat...
Supa de pui cu taitei
In la 6 Iul 2009
Supa de pui cu taitei
Se pune la fiert carnea de pui cu ceapa, morcovii, patrunjelul verde, legat cu o ata ca asa am vazut la mama :) si granulele knorr. Cand carnea este fiarta sa strecoara supa si se pune din nou la fiert. Se adauga taiteii si patrunjel verde tocat. Se mai condimenteaza daca este necesar si se...
Afisate 91 - 120 din 181 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking