Cheesecake cu afine

Postat de ala_oancea in Prajituri
13 Iul 2009 | 5575 vizualizari
Cheesecake cu afine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 200 gr afine
  • 500 gr branza dulce
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se amesteca cele doua compozitii. Afinele se fac piure.

Se aseaza aluatul in forma cu margini detasabile, presandu-l si pe margini. Se toarna 1/2 din compozitia de branza. Din loc in loc se pune cate o lingura de afine si cu o scobitoare se amesteca facand cercuri. Se pune si restul compozitiei de branza si se procedeaza la fel. Se coace aproximativ 50 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert New York cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert New York cheesecake

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...

Citeste continuarea

Desert matcha cheesecake

Postat de oanapl

Desert matcha cheesecake

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2009, 16:19
Vai, ce bine arata! ce pofta imi eee!
la 13.07.2009, 16:49
Multumesc Oana
la 13.07.2009, 16:57
Suuper tarta !
Dar am o intrebare: frisca lichida e cea gen Hu-la-la? Se pune fara a o mai bate?
Bucatarasi din toate tarile, lamuriti-ma!!!
la 13.07.2009, 17:03
Da, da, frisca lichida hu-la-la ... la-la nebatuta
la 13.07.2009, 17:18
Cata operativitate !
Daca tot esti conectata, uite ca am o alta dilema. Tocmai acum "operez o tarta cu caise si smantana cu budinca, f. asemanatoare cu a ta. Blatul e la fel. In reteta scria ca smantana se amesteca cu plicul de budinca vanilie,oua,etc. Budinca o pun praf sau o fac in prealabil? Se lasa la fel, 40,50 min.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking