Fierbem carnea de pui o tocam si umplem dovlecelul scobit si curatat de coaja,ii facem capac din ardei .
Il punem la fiert in apa si adaugam si ceapa.Cand e fiert dovlecelul punem 2 picaturi de zeama de lamaie si patrunjel.
Tocam carnea si osanza o condimentam dupa preferinte, adaugam bicarbonatul stins in otet si lingurita de mustar.Amestecam bine si o punem la frigider pentru 12 ore .
Modelam carnea in forma de mici ( mainile trebuie unse cu otet )si frigem la gratar.
Spalam bine merele le scobim in mijloc dar nu pana jos sa nu se scurga untul si zaharul.In scobitura punem unt si zahar ,apoi infigem cate un betisor de scortisoara .Coacem la cuptor pana se patrund merele.Dupa coacere le curatam de coaja si le servim calde .
Mango si avocado se taie cubulete,ceapa rondele se amesteca cu semintele de floarea soarelui .Chimenul si semintele de coriandru se coc putin in tigaie apoi le pisam si presara peste ingredientele de mai sus .Incorboram zeama de lamaie cu uleiul si sarea ,apoi turna pe deasupra si asezonam cu...
Pieptul de pui il feliem si batem ca pentru snitele
Ungem fiecare snitel obtinut cu branza amestecate cu condimente (intr-un strat subtire) apoi rulam.De preferat sa facem felii mici pentru a se patrunde bine.
Batem oul cu apa si faina prin care dam rulourile obtiunte.Le prajim in...
Fierbem cartofii in coaja ii curatam si ii taiem cuburi.
Feliem muschiul si il coacem intr-o tigaie teflonata impreuna cu ardeiul.
Pregatim sosu bechamel astfel :topim untul, adaugam faina , incorporam laptele si lasam la foc mic pana se ingroasa asezonam cu nucsoara ,piper alb si sare dupa...
Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Eu l-am facut la masina de paine.
Carnea tocata o amestecam cu ou si condimente.
Dupa ce a crescut aluatul rupem bucati potrivite le aplatizam in palma punem carnita si rulam ca la sarmalute.Procedam astfel pana terminam aluatul .
In tava...
Se framanta aluatul cu cele 2 oua si faina cat cuprinde si se da la frigider pentru 1 ora.
Intre timp marinam carnea taiata cubulete cu sos de soia, vin ,usturoi si condimente , o tinem la rece cam 1 ora.
Scoatem carnea si o pregatim intr-o tigaie teflonata pana se patrunde bine ,o...
Punem cartofi curatati si taiati la fiert , dupa ce s-au fiert bine ii pasam si ii dam la racit.Dupa racire adaugam oul si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine.Intre timp taiem cuburi maricele de piersica si le punem la scurs.
Luam bucati de aluat le facem mingiute apoi le...
Carnea se taie fasii si se pune la marinat in sos de soia(2-3 linguri) cam 2 ore.
Legumele le taiem bastonase si le tragem separat prin ulei (sa nu fie patrunse numai cat sa se imoaie)In acelasi ulei rumenim carnea ,apoi adaugam faina ,200 ml apa lasam sa clocoteasca putin ,adaugam legumele,...
Blatul : Batem albusurile spuma adauga pe rand lingurile de zahar, galbenusurile, adaugam plicul de pudding si lingura de faina. Aluatul il coacem in tava de cuptor tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Crema : Batem frisca pana se intareste bine adaugam intaritorul si crema de...
Se amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt .
Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta.
Se tin la cuptor pana ce painea s-a rumenit.
Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe foc adaugati si brinza ( daca este calup o dati prin razuitoare sau o maruntiti cu mina ).. sosul :...
Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate.
Intre timp facem sosul pentru gratar.
Se taie ceapa cubulete se caleste in putin ulei ,adaugam catelul de...
Se scurg conservele de mazare si porumb se amesteca cu morcovul ras si stors de zeama ,cu maslinele taiate rondele , varza (eu combin varza pun si alba si rosie),salata si cele 2 cutii de ton scurse de ulei.
Separat facem dresingul din zeama de lamaie ,sare ,piper si putin ulei.
Se taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai).
Puiul se da cu sare grunjoasa se maseaza bine si se da la frigider pentru cateva ore.
Intre timp pisam 2-3 catei de usturoi cu un...
Se topeste margarina (nu detot),se adauga zaharul ,zaharul vanilat (eu am pus burbon si a iesit mai inchisa compozitia),praful de sare ,se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.Se amesteca amidonul cu faina si praful de copt ,apoi...