Ingrediente
- 1kg de costita proaspata
- Marinata
- 1 portocala
- 1 mar rosu
- 500 ml bere
- 500 ml suc de portocale
- cateva fire de salvie
- frunze de telina
- Sosul pentru gratar
- 300 ml sos de rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- sare,piper
- ulei
Mod de preparare
Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate.
Intre timp facem sosul pentru gratar.
Se taie ceapa cubulete se caleste in putin ulei ,adaugam catelul de usturoi tocat marunt, sosul de rosii, lasam cam 5 minute sa fiarba apoi saram si piperam dupa gust.
Cand a trecut ora si jumatate scoatem costita o lasam sa se odihneasca putin (cam 10 minute) ,apoi ungem costitele cu sosul preparat.Le mai lasam cam 10 minute apoi le punem pe gratar.
Am servit cu salata de sfecla rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita marinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|