Placinta cu mere
In la 22 Aug 2014
Placinta cu mere
Merele se curata de coaja , se rad si se pun la calit cu zaharul, scortisoara si o lingura de ulei. Se lasa la racit. Foi: Faina se amesteca cu untul pana incep sa se formeze faramituri. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat elastic. Se imparte in...
Tocanita "ca in Muntenia"
In la 16 Iul 2014
Tocanita
Carnea se spala si se taie cuburi.Bucatile se prajesc si se pun intr-un vas. Intr-o cratita se pune grasime suficienta se adauga ceapa, curatata si taiata felii. Cand incepe sa capete culoare aurie se adauga ardeii taiati felii si boiaua de ardei. Se pune apoi carnea prajita si rosiile taiate...
Supa cu galuste
In la 16 Iul 2014
Supa cu galuste
Puiul de pune la fiert in apa cu sare, se adauga legumele tocate si foile de dafin. Galuste: Untul se freaca cu galbenusurile pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Apoi, frecand continuu, se adauga grisul, astfel ca sa se obtina o coca cu o consistenta mai tare decat cea a smantanii....
Ceapa si morcovul se curata, se taie rondele subtiri si se calesc in ulei incins. Se adauga apa si mazarea si se lasa la fiert. Cartofii se curata, se taie cuburi si se adauga la apr 10 min dupa mazare. Cand zarzavatul este fiert, se toarna sucul de rosii si se potriveste de sare si piper. Cand...
Se aleg ardei sanatosi, se taie un capacel in jurul coditei, se scot semintele si se curata de vinisoarele din interior. Se oparesc 10 min in apa clocotita, se scot apoi si se lasa sa se scurga. Zarzavaturile se rad, iar ciupercile se toaca marunt si se calesc in ulei, se adauga orezul, 2 pahare...
Paine de casa
In la 7 Iul 2014
Paine de casa
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min). Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3...
Legumele se curata,se spala si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se calesc;se adauga vinul si cartofii taiati cubulete,sarea si dafinul. Se fierb la foc domol, iar la sfarsit se adauga patrunjelul si cimbrul.
Supa cu taitei de casa
In la 8 Iun 2014
Supa cu taitei de casa
Puiul se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga zarzavatul curatat(mai putin cartofii). In timpul fierberii se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, supa se strecoara intr-un alt vas si in ea se introduc cartofii taiati cubulete si morcovii taiati cubulete, se mai fierbe...
Maioneza rapida
In la 8 Iun 2014
Maioneza rapida
Se pun toate ingredientele intr-un vas inalt (cana de plastic) si se mixeaza pana se intareste maioneza (cca 15 sec).
Salata de icre
In Salate la 3 Iun 2014
Salata de icre
Painea se pune sa se inmoaie. Icrele se amesteca cu zeama de lamaie si miezul de paine stors bine, apoi se adauga uleiul putin cate putin  si se amesteca continuu, pana se intaresc si la sfarsit se adauga ceapa tocata marunt.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza.  
Cod prajit
In Peste la 26 Mai 2014
Cod prajit
Pestele se curata,se portioneaza si se spala. Malaiul se amesteca cu sarea si piperul. Se trece pestele prin malai si se prajeste in ulei.
Rulada cu frisca si cirese
In la 26 Mai 2014
Rulada cu frisca si cirese
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si faina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu. Dupa ce s-a copt o rulam si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se desface foaia usor, se...
Macaroanele se fierb in apa cu sare si ulei, se scurg bine si se pun intr-un castron; se adauga branza rasa , ouale batute, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si se amesteca bine. Se pun in tava unsa cu unt si se baga in cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Salata de varza
In Salate la 22 Mai 2014
Salata de varza
Se toaca varza, morcovul se da pe razatoare, mararul se toaca marunt. Se pun intr-un bol si se amesteca cu uleiul sarea si zeama de lamaie.
Gogosi pufoase
In Dulciuri la 16 Mai 2014
Gogosi pufoase
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut.  Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc. Faina se cerne intr-un bol , se adauga drojdia, ouale si laptele, se omogenizeaza iar la sfarsit se aduga putin ulei. Se lasa la loc caldut pana...
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o craticioara se pune uleiul cu un cub de unt si cand incepe sa sfaraie  se adauga legumele, orezul,sarea pasta de rosii si apa. Se lasa pe foc pana scade, se adauga verdeata si se mai lasa 2 min pe foc. Se stinge focul si se pune cubul de unt...
Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga fulgii in ploaie. Se lasa cca 8 min pe foc amestecan continuu. Se serveste cu dulceata de cirese.
Cornuri pufoase
In Dulciuri la 13 Mai 2014
Cornuri pufoase
Am omogenizat faina cu drojdia, sarea ,coaja de lamaie si mierea apoi am adaugat laptele caldut amestecat cu untul. Se lasa la crecut 20 min. Intre timp se omogenizeaza faina cu untul. Dupa ce a crescut alauatul se imparte in 3 ; fiecare bila se intinde se unge cu untul se impacheteaza si se...
Salata usoara de vara
In Salate la 13 Mai 2014
Salata usoara de vara
Se spala legumele si se taie se pun intr-un bol se pune ulei. otet si sare si se amesteca. Branza se taie cubulte si se pune deasupra. Se serveste ca atare sau ca si garnitura.
Ouale se bat cu sarea, zaharul, laptele, apa minerala, faina se adauga trepatat iar la final se adauga untul (ulei). Se incinge tigaia pt clatite se unge cu putin ulei si se pune un polonic mic de aluat. Se coace 2 min dupa care se intoarce si se mai coace 1 min. Se procedeaza la fel si pt...
Pizza pur si simplu
In la 6 Mai 2014
Pizza pur si simplu
Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu drojdia , sarea si apa calduta ; se omogenizeaza toate si la sfarsit se adauga putin ulei. Se lasa la dospit 15-20 min. Intre timp se taie cubulete carnaciorul, ciupercile si castraveciorul. Ceapa se taie rondele iar pasta de rosii se amesteca...
Rulada cu nuci si alune
In la 4 Mai 2014
Rulada cu nuci si alune
BLAT: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa, se adauga albusurile batute spuma si faina. Se amesteca cu o spatula de jos in sus. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor dar fara sa se runmeneasca. Se scoate din tava se unge cu crema si se...
Paine de casa
In la 3 Mai 2014
Paine de casa
Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ). Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul)....
Pestele se curata si se spala bine , se taie bucati. Condimentele pentru peste se amesteca cu mararul si oregano. Se trece fiecare bucata de peste prin amestecul de condimente si se pune intr-un vas pt cuptor. Se stropeste cu putin ulei si o canuta de apa. Se baga in cuptorul...
Afisate 211 - 235 din 235 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking