Placinta cu mere

Postat de cristinutanicolita in Prajituri
22 Aug 2014 | 2976 vizualizari
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Foi:
  • 500 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Merele se curata de coaja , se rad si se pun la calit cu zaharul, scortisoara si o lingura de ulei. Se lasa la racit.

Foi: Faina se amesteca cu untul pana incep sa se formeze faramituri. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat elastic.

Se imparte in doua parti egale si se intind foile.

Se pune prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unt, se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie.

Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2014, 00:13
tare bune
la 23.08.2014, 08:36
un desert delicios!
la 23.08.2014, 14:15
Pe placul meu
la 26.08.2014, 19:03
Mmmm, ce imi place!
la 27.08.2014, 23:58
Va multumesc

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking