Mazarea a fost lasata sa se decongeleze putin la temperatura camerei. Intre timp am curatat si am spalat bine restul de legume, am pus intr-o craticioara o lingurita ulei de masline peste care am adaugat prazul taiat rondele, ceapa verde taiata la fel si telina taiata cuburi. Am calit putin dupa...
Ouale se amesteca cu zaharul pudra, mixam usor dupa care adaugam laptele si treptat uleiul. Pentru o aroma placuta am folosit si doua lingurite de coaja de lamaie pe care o adaugam imediat dupa ulei. Treptat adaugam faina in care am pus praful de copt, bicarbonatul il stingem cu putina zeama de...
Intr-un vas vom pune cele doua linguri de apa si cele 3 lg de zaha. Ddam focul la mic sa se formeze un sirop, dupa care vom adauga fructele pe care le vom lasa pret de 10 minute la foc mic fara sa amestecam prin ele, doar scuturam putin cate putin tigaia pana cand compozitia arata ca un gem. O...
Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand sa mixam usor . La cei 250 g faina adaugam lingurita de praf de copt si zaharul vanilat impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le...
Biscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit.
Intr-o tava cu pereti detasabili am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurii....
Pieptul de pui a fost spalat si scurs bine de apa, dupa care l-am tocat la robot. Legumele au fost si ele spalate, apoi au fost tocate marunt sau in cubulete, dupa preferinta fiecaruia. Intr-un bol am pus carnea si ouale si amestecat usor cu furculita. Dupa aceea am adaugat ardeiul, morcovul si...
Pentru inceput vom lasa foile de placinta se se decongeleze la temperatura camerei,stafidele se vor pune la inmuiat in apa calda cu esenta de rom.
Branzica de vaci o vom amesteca zaharul,adaugam ouale smantana si frisca, amestecam usor cu o furculita sa se incorporeze toate ingredientele, daca...
Pieptul de pui il fierbem cu putina apa si sare.Legumele spalate si scurse bine le taiem si le punem intr-un bol ,pieptul de pui fiert si lasat la racit il taiem cuburi si il adaugam peste salata.
Asezonam cu sare dupa gust adaugam si branzica iar la final adaugam uleiul de masline si putina...
Capsunile au fost spalate si sterse de apa,miezul de lapte scos din cutiuta si lasat putin la scurs,tableta de ciocolata am rupt-o bucatele am pus-o intr-un bol si am dat-o la microunde cu o lingura de lapte pentru un minut jumate.
Cand e gata o scoatem si amestecam usor pana se topesc toate...
Vom bate ouale cu un praf de sare dupa care vom adauga laptele si uleiul,maslinele taiate rondele fin si cascavalul taiat in cubulete il vom adauga in compozitie, sunca am taiat-o la fel cubulete mici si am tras-o putin la tigaie dupa care am adaugat-o si pe ea in compozitie,faina cernuta si...
Separam ouale, albusul il vom bate spuma cu un praf de sare iar galbenusul il vom bate bine cu zaharul,vom incorpora albusul cu galbenusul adaugam faina si mirodeniile amestecam sa se incorporeze toate ingredientele.Pregatim cuptorul, in tava pe care vom coace rulada eu am pus hartie de copt insa...
rapid si delicios
felia de paine taiata in doua adaugam fripturica care e facuta la gratar asezam frumusel si salata dupa care punem si branzica
Pofta buna
Pieptul de pui a stat putin la marinat cu sarea, piperul, boiaua si cimbrul si un strop de ulei de masline.
L-am facut pe gratar, la fel si dovlecelui taiat rondele – doar presarat un pic de sare pe el.
Cand au fost gata, le-am asezat pe toate intre cele doua felii de paine cu rosia...
Tiramisu reţetă cu capsuni
Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta. Amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da...
Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand sa mixam usor . La cei 250 g faina adaugam lingurita de praf de copt si zaharul vanilat impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le...
Ungem fileurile cu ulei, apoi înfăşurăm peşte în feliile subţiri de bacon sau şuncă şi le aşezăm într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei. Stropim cu zeamă de lămâie, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute, scoatem...