Estonian Kringel
In la 30 Ian 2013
Estonian Kringel
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora). Intre timp pregatim umplutura: amestecam...
Prajitura cu mere
In la 27 Ian 2013
Prajitura cu mere
Merele se curăţă   de coajă. Se taie  fâşiuţe, precum feliile de portocale  si se amesteca cu scortisoara, zaharul  si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit  zaharul caramelizat se tapeteaza  cu unt. Merele se pun...
Tort Diplomat
In la 13 Ian 2013
Tort Diplomat
Pentru inceput gelatina se pune la hidratat in putina apa. Pentru crema : ouale se bat, apoi se amesteca cu laptele, zaharul si coaja de portocala si se pun  pe foc pana se ingroasa( se face ca o ciulama ). Se lasa la rece. Gelatina se dizova nu trebuie sa fiarba, (eu o incalzesc la...
Pt. blat : Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând  galbenuşurile si se amestecă uşor după fiecare. Se adaugă esenţa de rom. Făina se amestecă cu nuca macinată si se adauga peste  compoziţia de...
Tabouleh
In Salate la 27 Iun 2012
Tabouleh
Se fierbe apa si se pune peste cus-cus. Se lasa la inmuiat. Intre timp toci marunt patrunjelul, ceapa si menta. Rosiile se toaca si ele marunt, dar inainte le scoti semintele. Prepari un dressing din zeama de la lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Se amesteca toate ingredientele....
Pandispan cu fructe
In la 24 Iun 2012
Pandispan cu fructe
Se separă galbenuşurile de albuş. Gălbenuşurile se bat  bine cu zahărul, uleiul şi apa minerală până îşi dubleză volumul şi devine ca o cremă. Gălbenuşurile se bat spumă apoi se amestecă cu  crema de galbenuşuri. Se pune şi făina şi se amestecă uşor....
Se spala carnea bine si se tamponeaza cu un servet . Se cresteaza  in adancime  pe lungime si pe latime, apoi  se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Intr-un castron se amesteca mierea,  mustarul si sucul de la cele  doua portocale .Se aseaza pulpa de carne in tava...
Pulpe de pui in sos
In la 3 Iul 2011
Pulpe de pui in sos
Pulpele de pui se spala si se curata de piele . Intr-un bol se pregateste sosul din ingredientele de mai sus (se amesteca toate condimentele cu uleiul si vinul) apoi se rastoarna peste carne. Daca mai este nevoie de lichid se completeaza cu putina apa . Se introduc la cuptor. Se servesc...
Limba cu masline
In la 2 Iul 2011
Limba cu masline
Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa  rece cu sare si foi de dafin,  cca 30 min. Dupa ce a fiert se scoate  din apa, se curata de pielite si grasimi si se feliaza. Se pune iar la fiert pt 10 min. Maslinele se dau si ele in fiert pt a se desara Se toaca ceapa marunt si...
Pui surpriza
In la 2 Iul 2011
Pui surpriza
Se dezoseaza carnea de pui, se taie bucati  subtiri si se condimenteaza.  Se curata cartoful si se feliaza. Ciupercile se spala. Cascavalul se da pe razatoare. Intr-un vas de yena se aseaza puiul,apoi felii de branza si cascaval ras. Peste cascaval se pune un rand de cartofi, ou batut,...
Se separa albusul  de galbenus. Albusurile se bat spuma .Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul+ zaharul vanilat  si apa minerala pana devin crema. Amestecam usor, prin rasturnare, albusurile cu galbenusurile apoi  faina. Din compozitia obtinuta se opresc cateva linguri care se...
Se taie cascavalul felii cam de 1 cm grosime. Se pun in  boluri diferite faina si pesmetul. Oule se bat cu putina sare si piper. Se dau prin faina feliile de cascaval, prin ou , apoi pesmet.  Pentru o crusta mai groasa se dau din nou prin ou,apoi pesmet. Se pun la prajit. Se...
Aripioarele se spala , se taie in trei bucati : se folosesc doar primele doua parti. Se pun la fiert in apa rece, in care se dizolva delikat (aproximativ 5-10 min. decand a inceput sa fiarba). Se scot si se lasa sa se scurga . Cat se racesc se pregateste amestecul prin care se vor tavali...
Afisate 31 - 43 din 43 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking