Aluatul 1:
Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.
Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .
Formam un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru...
Cernem faina si o punem in vasul de lucru.
Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam.
Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.
Peste faina adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut ....
Intr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul.
Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si se porneste. Se tine 10 secunde , fara sa-l ridicam.
Dupa cele 10 secunde ridicam usor,...
Foi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.
Pe masa de...
Maruntim biscuiti la robot.
Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti.
Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2 linguri de lapte.
Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu fundul detasabil, apoi intindem...
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.
Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.
Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.
Punem si esenta.
Abusurile se bat spuma,...
Pestele se taie pe burta, se curata, se decapiteaza, apoi se spala.
Se usuca cu prosop de hartie, se unge cu ulei apoi se condimenteaza.
Ceapa se taie julien.
Se umple apoi fiecare bucata de peste cu ceapa si rosii.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu...
Se cerne faina.Pregatim maiaua astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit.
Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale, coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin...
Se cerne faina. Oul se bate putin. Peste laptele incalzit se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.
Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga si untul moale, apoi se framanta...
FOI :
Intr-un bol, amestecam nuca, mierea, zaharul si ouale.
Adaugam putin cate putin faina in care am cernut bicarbonatul.
Se formeaza un aluat pe care il framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il introducem la rece pt cca 30 min.
Dupa ce timpul s-a scurs se...
Margarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si zaharul .Peste acestea am adaugat nuca macinata.
Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incoprorat in compozitia de mai sus, putin cate putin. Framantam aluatul apoi il introducem la rece...
Cernem faina .
Pragatim maiaua : faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si...
Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile...
Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .
Dupa ce a crescut...
Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa)....
Am topit untul peste care am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul formei de tort cu compozitia obtinuta .Am dat la rece .
Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si...
Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt,...
Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul peste care adaugam faina, laptele cald, sare, nucsoara, piper si amestecam bine pana devine ca o crema. Se pune la foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit.
Intr-o tigaie...
Se separa albusurile de galbenus. Untul se topeste. Se mixeaza branza cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat , untul topit , smantana si galbenusurile . Se incorporeaza faina cernuta cu grisul si praful de copt. Albusurile batute spuma se adauga peste crema de branza de mai sus,...
Pregatim blatul : lasam la dezghetat spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa . Separam ouale. Albusurile le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu uleiul , ca la maioneza, sarea, apoi adaugam iaurtul si spanacul bine scurs. Cernem faina si incorporam in compozitia de...
Am pus orezul la fiert cu putina sare. Cand este bobul fiert punem zaharul, otetul si amestecam bine, Lasam la racit . In alt vas punem morcovul sa fiarba. Se lasa la racit iar dupa aceea se taie felii impreuna cu castravetele .
Se ia un suport de bambus, se pune...
Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii.
Am tocat usturoiul marunt.
Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca...
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca bine.
Adaugam faina + grisul si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina...
Biscuiti se rup in bucati mici . Scoatem samburii visinelor peste care punem un plic de zahar vanilat . Intr-un vas cu fundul dublu, punem la foc mic, ciocolata maruntita, frisca, laptele, zaharul, untul, cacaoa si z.vanilat si amestecam incontinuu pana se formeaza o...
Cartofii se spala bine si se pun in apa la fiert cu putina sare. Nu trebuiesc fierti de tot, deoarece se vor pune si la cuptor. Cand sunt aproape fierti se scot pe un platou si se lasa la racit.
Intre timp radem branza si tocam ceapa marunt. Cand s-au mai racorit taiem un capacel din ei si le...
Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce mixam galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate,...
Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este rece
Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri....
Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min.
Pt. crema: se mixeaza crema de...
Se taie aluatul de foietaj in doua parti egale . Pe primul blat se aseaza feliile de branza condimentate cu piper.
Peste branza se pun feliile de rosii, 1-2 linguri ulei de masline si busuioc.
Adaugam feliile de bacon, dupa care imbracam totul cu cascaval ras.
Partile laterale ale...
Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se...