Tort cu ciocolata si gem

Postat de getix in Torturi
23 Mar 2013 | 2957 vizualizari
Tort cu ciocolata si gem

Cum pe baiatul meu cel mic il cheama Teodor, iar azi este Sf.Toader, m-am gandit sa-i fac un tort cu ciocolata , (aceasta din urma fiind preferata lui), dar unul mai micut :)

Ingrediente

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema :
  • 250 ml lapte rece ,
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • si aici am trisat si am apelat la produsele din comert, adica un plic de crema de ciocolata Dr.Oetker
  • un borcan gem de caise
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • smantana lichida

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce  mixam  galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate, amestecand la fel de usor. Introducem blatul la cuptor pentru 15-20 minute, iar dupa ce facem testul scobitorii, il scoatem si il lasam la racit .

Pentru crema: se pune laptele rece , zaharul si praful de crema si se mixeaza  totul pana ce crema capata consistenta dorita .

Asamblarea tortului: eu am taiat blatul in trei parti egale, apoi  am insiropat fiecare blat cu compot de caise. Peste primul blat am pus crema de ciocolata, apoi iar blat insiropat, gem de caise si iar blat, am imbracat tortuletul cu un strat subtire de crema de ciocolata peste care am pus glazura. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.

A fost foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Bradul de Craciun

Postat de RODIMUR

Desert tort Bradul de Craciun

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai...

Citeste continuarea

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

Postat de RODIMUR

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 21:07
la 23.03.2013, 21:09
Sa iti traiasca!!!
la 23.03.2013, 21:09
Ica
la 23.03.2013, 21:10
Multumesc Timea
la 23.03.2013, 21:13
sa iti traiasca teodor,frumos nume are

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking