Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea in Torturi
27 Mai 2013 | 6959 vizualizari
Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest minitort ciocolatos. Surpriza a fost una placuta si delicioasa :). Tortul e un fel de imitatie Sacher, cu un blat ciocolatos, gem de caise si glazura de ciocolata.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 220 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
Pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
Glazura:
  • 50 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 gr ciocolata neagra
Ornament:
  • bombonele sub forma de inimioare roz si mov

Mod de preparare

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Turnam apoi o parte din ciocolata topita amestecand cu o spatula si incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam restul de ciocolata, amestecam si adaugam restul de faina.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 50 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem partea de sus (de obicei partea de sus iasa un pic crocanta) pe care o putem manca imediat cu un pic de dulceata :)

Blatul fara capac il taiem in 3.

Incalzim gemul de caise si ungem pe rand fiecare foaie: blat - gem - blat - gem - blat - gem.

Pentru glazura punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand pana se topeste.

Imbracam tot tortul in glazura de ciocolata.

Deasupra presaram bombonele sub forma de inimioare.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia. 

Un tort simplu de facut si foarte gustos.

O combinatie delicioasa intre ciocolata neagra si gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca - ciocolata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata

Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si...

Citeste continuarea

TORT DIPLOMAT

Postat de Zamfira

TORT DIPLOMAT

Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță. Pregătirea cremei Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.05.2013, 20:20
Ce frumos din partea ta!
Fain tort!
la 27.05.2013, 20:24
Ca de obicei, este minunat!!!!
la 27.05.2013, 20:24
Multumesc Meri . S-a bucurat si ea si fetele cu care am iesit in oras ca am mancat toate din tort
la 27.05.2013, 20:26
Foarte bun. Este un tort usor si deloc gretos
la 27.05.2013, 20:34
Super tort!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking