Saram ficatul si il punem la prajit pe o tabla, la aragaz si il intoarcem pe ambele parti. Dupa asta, taiem ficatul in bucati de marimea unei ...jumatati de nuca si le punem deoparte. Taiem ceapa-nu foarte marunt-,ardeiul gras si rosia in cubulete mici si le punem la prajit intr-o tigaie cu cele...
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocată mărunt şi oul.Adaugam sare, piper, boia si amestecam bine, bine, bine.
Formam perişoare de mărimea unei nuci si le punem pe un fund de lemn.Mie m-au iesit 55 de perisoare.32 le-am dat deoparte pt. a le pune in sos.
Acesta l-am facut...
Punem orezul la fiert intr-o ctatita.Intre timp spalam legumele si (ceapa taiata fideluta,morcovul dat pe razatoare,rosia taiata cubulete) le punem intr-o tigaie cu ulei incins.Cand s-au calit,adaugam bulionul si amestecam totul 3-4 min.Stingem treptat cu 2 cani cu apa pt.a avea mai mult sos....
Se spala legumele; se taie morcovul si telina in bucati mici iar ceapa foarte marunt si se pun la foc intr-o tigaie cu 3 linguri cu ulei. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca adaugam muschiul (netaiat) si il lasam la foc mediu timp de 5 minute. Adaugam vinul si marim flacara (la...
Spalam si curatam ciupercile apoi rupem coditele si le. tocam marunt. Intr-un vas punem carnea tocata,spargem un ou,adaugam coditele tocate,mararul,sarea,piperul si amestecam bine. Umplem ciupercile si le punem intr-un vas uns cu unt si le dam la cuptor pt cca.15 min.
Cand sunt...
Spalam morcovii,carnea,patrunjelul si mararul ;facem 6 portii din carnea cu os.
Punem intr-o oala de ~7 litri,carnea,supa de cartofi si completam cu apa pana e aproape plina oala. Adaugam ceapa si morcovii taiati in jumatate si lasam pe foc pana carnea e fiarta.
Punem in oala taiteii si ii...
Spalam fasolea,carnea si legumele.Taiem slanina si carnea in bucati mari si punem la fiert doar carnea. Dupa 10min.punem in oala si slanina si mai lasam la fiert inca 10min.Indepartam spuma si scoatem carnea.
Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei,prajim slanina si apoi carnea si le punem...
Pregatim un graten(vas yena,pirofila) uns cu unt.
Opinticii se curata,se spala ,se taie cotoarele si se pune sare.Le asezam in graten si le dam la cuptor pt. 20 min.
Cat stau ciupercile in cuptor noi pregatim sosul de smantana astfel: Galbenusurile,untul si smantana se...
Se taie pieptul de pui, dupa ce l-am dezosat,in felii subtiri.
Orezul il punem la fiert in apa cu sare pt. 20 minute
Intr-o tigaie incingem 2 linguri cu ulei, in care prajim feliile de piept de pui 5 minute pe-o parte si 5min. pe cealaltas. Se pun gogosarii taiati in felii subtiri si se...
Se spala oasele si se pun la fiert in 2 1/2 litri apa.Se scoate spuma si se lasa sa fiarba la foc moale ca sa se obtina o ciorba limpede.Se adauga zarzavatul taiat "fideluta",sarea si cescuta cu orez.Cand zarzavatul si orezul sunt fierte,se acreste cu zeama de varza clocotita si se...
Spalam, taiem pulpele in jumatate si le fierbem.
Separat,fierbem orezul cu sare,la care adaugam un sos de rosii si ceapa,prajite si stinse cu zeama de carne.Piperam,punem verdeata taiata marunt si mestecam bine.
Condimentam pulpele cu sare,piper si boia de ardei dulce si le rumenim in...
Se face o mamaliguta pripita sau fiarta mai mult,se taie in patru cu o ata si se aseaza fiecare sfert pe cite o farfurie.
Se adanceste mijlocul cu dosul unei linguri (de forma unui con cu varful in jos)
Se pune in adancitura doua felii de costita prajita in tigaie(sprijinite de...
Salata curatata se taie in patru si se fierbe 20 minute.
Separat se face un sos din faina si o lingura de unt la care se adauga doua cesti de apa de la fiertura,sare si ceapa taiata.
Se pune salata sa mai dea cateva clocote si se scoate pe un platou.
Sosul il legam cu galbenusurile...
Se spala ardeii si se taie cotoarele ca pe niste capacele.Orezul se fierbe pe jumatate la care se adauga ciupercile spalate,curatate si taiate cubulete de (marimea unui zar).
In compozitie adaugam zarzavatul taiat marunt si sosul de rosii.Amestecam bine,punem sare si piper si amestecam din...