Ingrediente
- 1,5kg.carnati de casa afumati
- 4 oua
- 3/4 de cana cu orez
- 3 linguri cu bulion concentrat
- 1 morcov mare
- 2 cepe potrivite
- 2 frunze dafin
- O rosie
- 4 linguri cu ulei
- Sare,piper
- Muraturi
Mod de preparare
Punem orezul la fiert intr-o ctatita.Intre timp spalam legumele si (ceapa taiata fideluta,morcovul dat pe razatoare,rosia taiata cubulete) le punem intr-o tigaie cu ulei incins.Cand s-au calit,adaugam bulionul si amestecam totul 3-4 min.Stingem treptat cu 2 cani cu apa pt.a avea mai mult sos.
Taiem carnatul cam la 30 cm.lungime si il prajim,dupa care facem 4 ochiuri.Cand otezul e aproape fiert si apa a scazut,turnam sosul de bulion,sarea,piperul,frunzele de dafin si amestecam pana orezul e fiert.
In farfurii asezam carnatul ca un cerc ,in mijlocul lui punem pilaful iar peste el,in mijloc ochiul.
Facem astfel 4 portii care se pot servi cu muraturi,alaturi de paine sau mamaliguta aburinda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de carnati cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|