Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, se pun intr-o tigaie cu ulei de masline la calit. Se adauga si orezul clatit si scurs...
Malasolca a la Bia
In la 31 Iul 2018
Malasolca a la Bia
Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de masline, se pune apa, se acopera cu folie si se da la cuptor pentru 30 minute. Se indeparteaza folia si...
Crevetii se pun intr-un bol impreuna cu bucatiile de calamar, se condimenteaza si se lasa deoparte. Bucatiile de caracatita se pun intr-o craticioara la fiert, se testeaza cu o furculita; cand sunt gata, se scot, s scurge de apa si se pun la prajit pe ambele parti in ulei de masline, apoi se...
Carnea se taie in bucati mai mici, se pune la prajit in ulei de masline. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert, se condimenteaza dupa gust. Cand carnea e aproape gata, se adauga ceapa taiata solzisori, sosul de rosii, apa si pastele care vor fierbe impreuna cu sosul. Cand sunt...
Baccala in sos de rosii
In Peste la 14 Iul 2018
Baccala in sos de rosii
Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe fiecare parte, se intorc cu grija ca se rup. Se pun rosiile pasate cu putina apa si se adauga...
Pulpele de pui se cresteaza, se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza cu ierburi si boia de la delikat. Se pun intr-o craticioara in ulei de masline la rumenit, pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt si se adauga peste pulpele de pui. Se acopera cu apa si se...
Bucatile de somon se taie in bucati mai mici, se pun pe un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu ierburi si boia de la Delikat si putin maghiran si se pun la prajit in ulei de masline. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, se pune si crenguta de rozmarin. Cand bucatiile sunt usor...
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele. Broccoli se rupe in bucati mai mici, se pune la fiert intr-o craticioara in apa clocotita cu sare....
Guacamole
In Salate la 10 Iun 2018
Guacamole
Mai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata de seminte si de zeama cu o lingurita, se va scoate toata pulpa si se vor taia cuburi mici....
Cartofii se spala bine, se lasa cu coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu sare (nu ii lasati sa se sfarame). Dupa ce s-au fiert, se scurg bine de apa si se pun pe un servet de hartie. Intr-o tigaie punem la incalzit ulei de masline,1-2 catei de usturoi striviti,...
Pulpele de pui se spala bine, se cresteaza si se condimenteaza. In jurul lor se pun cartofii noi cu coaja spalati bine. Usturoiul se pune intreg cu coaja. Se stropesc cu ulei de masline, se pune vinul alb si apa. Se acopera cu o folie alimentara si se da la cuptor. Dupa 30 minute,...
Mazarea si porumbul se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa se taie feliute subtiri, castravetii ii taiem bucati mai mici, iar rosia felii. Amestecam toate ingredientele, punem sare, piper si maioneza. Se lasa cam 30 minute la frigider dupa care se serveste! Pofta buna!
Desert pandispan cu capsuni
In la 22 Mai 2018
Desert pandispan cu capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina treptat si esenta de vanilie. Albusuriile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se obtine o bezea. Se pune treptat din bezeaua de albusuri peste galbenusuri si se amesteca cu o...
Ficatul se curata, se spala si se pune la prajit un ulei de masline pe ambele parti. Se pune si ceapa verde taiata rondele, condimentele si se lasa cateva minute. Se pune apa, se lasa putin sa fiarba, iar cand scade apa, se pune vinul alb. Cand sunt aproape gata, se pune smantana si se...
Se pune o oala cu apa si sare la fiert, pentru a adauga ravioli cand apa incepe sa fiarba. Intr-o tigaie punem putin unt cu ulei de masline, ceapa taiata rondele; dupa ce se inmoaie putin, se pune putina apa, smantana si parmezan, se amesteca usor si se da la o parte. Ravioli se scurg de...
Intr-o oala punem apa la fiert. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, le calim cu ulei de masline si le punem in oala de ciorba. Intr-un castron punem carnea de pui, tocam 1/2 ceapa alba, condimentam si punem galbenusul de ou, amestecam bine compozitia si formam...
Supa crema de morcovi
In la 1 Apr 2018
Supa crema de morcovi
Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie putin. Cand legumele sunt fierte, adaugam ceapa calita in unt, ardeiul kapia taiat bucati,...
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita. Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom. Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Adaugam faina amestecata cu praful...
Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie cubulete. Ridichile si castravetele se taie rondele, iar ceapa feliute subtiri. Se pun toate intr-un castron, se condimenteaza, se adauga maioneza, se amesteca bine si se da la frigider sa se raceasca. Se serveste rece! Pofta buna
Ceapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun condimentele si mazarea scursa de zeama si clatita. Dovlecelul se taie bucati si se pune aproape de...
Intr-o craticioara se pune apa la clocotit cu sare, cand incepe sa fiarba, se adauga pastele si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Intr-o tigaie punem ulei de masline, ceapa taiata feliute, ciuperciile feliate si dovlecelul taiat rondele. Se lasa sa se rumeneasca bine, dupa care se pune...
Pulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei de masline si lasam sa se caleasca putin. Adaugam pulpele de pui prajite, punem apa cat sa...
Ciolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun si legumele calite in putin ulei de masline( ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe...
Galbenusurile se separa de albusuri, se pun intr-un castron mai mare si se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Untul se topeste si se lasa la racit. Peste crema de galbenusuri punem putin cate putin unt topit si racit si mixam, la fel procedam si cu faina, iar...
Carnatii de curcan taiati feliute se pun la prajit intr-o tigaie de ceramica, se lasa pana cand se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Punem si bucatiile de ficat taiate mai mici la prajit. Intr-o craticioara pune morcovul si ceapa verde taiate rondele si ceapa alba tocata...
Pulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de ceramica punem legumele congelate, pulpele de pui deasupra, condimentam si turnam berea in care s-au...
Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le lasam sa se rumeneasca putin si sa isi schimbe culoarea, acoperim cu capac. Punem vinul alb si...
Fasole cu ciolan 2
In la 1 Dec 2017
Fasole cu ciolan 2
Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba cam circa 2-3 ore. Se scoate ciolanul fiert, se lasa sa...
Pulpele de rata se curata bine de grasime, se clatesc si se usuca cu un servet de bucatarie. Le condimentam si le crestam, punem felii de usturoi si frunze de busuioc si le asezam intr-o tava de ceramica. Pune ceapa taiata feliute si usturoiul ramas. Le stropim cu vinul alb si punem apa...
Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore. Asezam crevetii cu grija pe gratar si ii lasam sa se faca pe ambele parti. Aveti grija sa nu se...
Afisate 61 - 90 din 1157 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking