Retete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi feliile de portocală curăţate de pieliţa albă şi se mixează. Se pune supa în...
Guacamole
In la 2 Aug 2020
Guacamole
Desfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul tocate mărunt, apoi chilli şi sare. Eu servesc guacamole pe pâine integrală sau...
Pastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se scurg de zeama. Ceapa verde se taie rondele. Rosiile cherry se taie pe jumatate sau se lasa intregi,...
Fusili cu spanac
In la 2 Aug 2020
Fusili cu spanac
  Usturoiul il taiem feliute si-l calim putin in unt topit. Adaugam spanacul (spalat, curatat) si o ceasca de lapte si lasam cateva minute. La sfarsit punem 3 linguri de smantana. Potrivim de sare si piper. De asemenea, adaugam marar tocat. Pastele le fierbem 8-10 minute in apa clocotita...
Penne All arrabiata
In la 2 Aug 2020
Penne All arrabiata
  Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie rondele. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in...
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute,...
Desert bomboane Brigadeiro
In la 2 Aug 2020
Desert bomboane Brigadeiro
Am pus într-o cratiță antiaderenta laptele condensat cu untul și cacaua și am fiert la foc...
  Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se...
  Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de...
Mai intai topim ciocolata. O rupem bucatele si o punem la topit pe bain-marie. Cand a devenit fluida, o punem deoparte si o lasam la racit, dar cu atentie sa nu se intareasca. In acest timp mixam frisca lichida pana devine cremoasa, apoi separat mascarponele impreuna cu zaharul pudra pana...
Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai moale. Amidonul (o lingurita si jumatate) l-am dizolvat intr-o cana in care am pus o lingura si...
  Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar, mixand pana s-a facut o spuma tare. Am adaugat apoi...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar pe final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat pana se face o compozitie ca de bezele aproape. La compozitia de albusuri, se adauga galbenusurile treptat, apoi coaja de lamaie de rasa. La sfarsit se pune faina...
Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, eventual cu ajutorul unui mixer. Se adauga ouale apoi, branza de vaci. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga impreuna cu laptele. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de copt tapetata cu...
  Pentru inceput am pregatit blatul. Blatul este de fapt un strat de biscuiti macinati. Biscuitii i-am macinat, i-am amestecat bine cu untul topit si i-am pus intr-o forma rotunda cu fund detasabil niveland bine cu mainile. Am dat tava la frigider pentru o ora. Crema am facut-o asa:...
Pentru început am sfărâmat biscuiții (nu prea mărunt, îmi place să se vadă bucățelele de biscuiți).  Am pus laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom într-o oală pe foc. După ce s-a topit zahărul, am adăugat cacaua,...
Pentru început am pus gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am lăsat 10 minute, după care am pus-o pe baie de aburi până s-a dizolvat și apoi am lăsat să se răcească, timp în care m-am ocupat de restul ingredientelor....
Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, eventual cu ajutorul unui mixer. Se adauga ouale apoi, branza de vaci. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga impreuna cu laptele. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de copt tapetata cu...
Afisate 1 - 18 din 18 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking