Fructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri mici pentru un rasfat total! Vara se poate adauga si gheata!
Pt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai adaugat o jumatate ceasca apa cat sa fiarba bine fasolea si am scazut pana a ramas fara zeama.
Am...
Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez.
Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1 ou, cascaval ras si putina faina cat sa lege si formez chiftele, bag in mijloc putin cascaval sau...
Mod preparare bezea:
Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana se spumeaza tot lichidul. Apoi se adauga lingura cu lingura zaharul si se bate pana...
Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.
Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine,...
Incepem cu prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin albicioase. Amidonul il dizolvam in putin lapte rece. Restul de lapte il incalzim putin. Peste galbenusuri se toarna amidonul dizolvat , omogenizam si apoi adaugam si...
Mod de Preparare
Banana se piseaza intr-un castron. Se adauga un ou batut, esenta de vanilie, praf de copt+bicarbonat de sodiu (amandoua sa faca 1/8 lingurita), si faina (eu am amestecat faina cu praful de copt si bicarbonatul si apoi le-am cernut). Omogenizam bine. Incingem o...
Pt foaia de rulada:
Separam ouale si le presaram cu un praf de sare, atat albusurile cat si galbenusurile si lasam asa 2-3 minute. Batem apoi albusurile spuma cu jumatate din cantitalea de zahar si zaharul vanilat, pana cand bezeaua este tare (nu cade din castron daca il intoarcem cu...