Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.
Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu...
Taiem varza fideluta,dam morcovii pe razatoare,taiem ardeiul fasii,usturoiul feliute si ceapa julien. Calim legumele de mai sus intr-o lingura de ulei,pana s-au inmuiat cat de cat,condimentam cu sare,piper,marar si cimbru. Intre timp taiem pieptul de pui fasii sau felii si le condimentam....
Punem soia la fiert in apa cu sare,cand este fierta,se strecoara. Calim ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare intr-o lingura de ulei. Adaugam 100 ml bulion de rosii,mazarea,soia,sare,piper dupa gust,cca 100-150 ml apa si lasam sa de-a un clocot. Facem o ingrosala din 100 ml bulion si 2...
Initial aceasta reteta se face intr-un mojar,dar eu cum nu am avut am facut totul in robotul de bucatarie si plus de asta se face si mult mai repede:P. Punem ingredientele,inafara de ulei in robotul de bucataie si blenduim totul pana devine o pasta. Scoatem compozitia intr-un bol,adaugam uleiul...
Curatam,spalam si taiem cubulete legumele(ceapa o tocam marunt),(fara cartofi). In putin ulei,calim legumele impreuna cu carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apa,zeama de varza (aici ramane la alegerea fiecaruia,cat de acra va place ciorba,atata zeama de varza adaugati),piper dupa gust si...
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intre timp,intr-un bol amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt,zaharul,ouale si untul topit. Adaugam fulgii de ciocolata si boabele de struguri spalate si date prin faina. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Adaugam treptat galbenusurile,mixand dupa fiecare,acum adaugam uleiul si mai mixam putin pana se incorporeaza.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul...
Eu am folosit un mix de fulgi de ovaz cu diferite seminte.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si scortisoara. Cand da in clocot,adaugam fulgii de ovaz si taratele de grau,lasam sa fiarba 5 minute,dupa care stingem focul si lasam deoparte cca 10 minute,cu capacul pus. Pisam o banana,pe care o...
Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13...
Eu de aceasta data am folosit carne de porc pe care am tocat-o, insa voi puteti folosi carne tocata amestec sau carne de pui etc.
Taiem cascavalul cubulete de marime medie (daca vreti chiftelute mici atunci taiati si cascavalul cubulete mici). Amestecam intr-un bol carnea tocata, ouale,...
1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se...
Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi.
Se lasa la racit.
Pentru crema: Una din foi se zdrobeste si se amesteca cu untul la temperatura camerei,laptele,romul,zaharul,cacao...
Punem intr-o oala la fiert soia cu putina sare si o lasam pana se umfla,dupa care o lasam la strecurat. Intr-o alta oala,punem la fiert ciupercile curatate si morcovul,dupa 10 minute,oprim focul si le lasam sa se racoreasca. Tocam ceapa,usturoiul si patrunjelul,dam morcovul pe razatoare . Mixam...
Amestecam intr-un bol toate ingredientele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute. Va rezulta o prajitura usor umeda,pe care o savuram dupa ce s-a racit putin (*_*)
Pofta Buna !
Se spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite).
Se pun intr-o oala: picioarele,capul,soricul,carnea,sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine,si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au dat un clocot,se spumeaza,se adauga foile de...
Fierbem soia in apa cu sare pentru cca 15 minute,dupa care strecuram apa. Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in putin ulei,adaugam sare,piper,boia dupa gust,orezul si 1 cana de apa si lasam la fiert pana se evapora apa si orezul se inmoaie. Acum adaugam soia,busuioc,oregano dupa gust si...
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-o lingura de ulei, condimentam cu vegeta. Ceapa si prazul se taie julien, razalim cascavalul, conopida...
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu taratele de grau.,iar in mijloc formam o "gropita". Intr-un pahar amestecam drojdia cu mierea si apa si o turnam in faina. Adaugam pe margini,sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza. Adaugam semintele...
Intr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam usor. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. In ultima faza adaugam...
Am uns o tigaie de teflon cu unt,si am pus felia de paine sa se rumeneasca putin.Intre timp am aprins focul la cuptor.Cand s-a rumenit felia de paine am uns-o cu branza topita cu aroma de sunca,am pus sunca iar deasupra am pus cascaval ras.Am bagat-o la cuptor la foc mic pana s-a topit...
Pregatim prima data ingredientele:
Painea o punem la prajit in prajitorul de paine.
Scurgem tonul si il amestecam cu porumbul si mazarea.
Maslinele,castravetii,oul si cascavalul le taiem felii.
Intindem pe prima felie de paine,un strat de ton,asezam peste castravetii murati,felii de...
Ungem feliile de paine cu unt,ungem cu un strat de chutney,asezam ardeiul copt taiat fasii,peste adaugam pieptul de pui taiat fasii,condimentam cu sare sau condimente si adaugam cascaval ras.Adaugam peste,a doua felie de paine si punem sandwich-ul pentru 3-5 minute in sandwich-maker.
Pofta Buna !
Taiem paine in forma de cerc si ungem feliile de paine cu branza topita.
Asezam felii de rosie,felii de salam si ornam cu cascaval Delaco (am facut sandwich-urile sub forma de mumie).
In loc de ochi am pus ardei rosu.
Dam sandwich-urile la cuptor pentru cca 7-10 minute,pana se topeste...
Incepem sa taiem ceapa,telina.ardeiul si usturoiul marunt,dupa care intr-o tigaie incapatoare,le calim impreuna,in uleiul de masline.Cand incep sa se inmoaie legumele,adaugam condimentele,zaharul.sucul de rosii si incepem sa taiem cuburi rosiile spalate,adaugandu-le si pe ele in tigaie. Lasam...
Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o umplem pe jumatate cu apa si dam la foc,pana incepe sa fiarba. Acum imbaiem piersicile,pentru cel mult 1...
Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita...
Taiem pepenele cubulete pe care le punem intr-o cratita cu fund gros,alternand un rand pepene,un rand de zahar. Stropim cu sucul de lamaie si lasam peste noapte acoperit,amestecand din cand in cand. A doua zi,punem dulceata la fiert,pana se leaga siropul.
Turnam dulceata fierbinte in borcane...
Decojim bananele si le punem intr-o caserola,la congelator peste noapte . Scoatem bananele din congelator si le lasam la temperatura camerei 2-3 minute dupa care le punem in blender si le mixam bine pana rezulta o pasta omogena. Servim ca atare sau cu ciocolata rasa,diverse topping-uri ! Enjoy !