Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si ciupercile taiate si lasi sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Adaugi sare si...
Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca. Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare. Intinzi aluatul, torni putin...
Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs. Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata...
Lasagna cu legume
In la 9 Mai 2017
Lasagna cu legume
Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca. Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume. Mixezi...
Desert placinta cu mere
In la 8 Mai 2017
Desert placinta cu mere
Dai merele pe razatoarea mare, le storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile si le calesti cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca. Pentru aluat, mixezi iaurtul, uleiul, zaharul si sarea, dupa care adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt. Imparti aluatul in 2....
Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul moale. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine. Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai tava la cuptor, la 120 de grade...
Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si amesteci pana cand se...
Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....
Desfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper.  Amesteci broccoli cu fasolea...
Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand...
Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert si, cand da in clocot apa, dai drumul pastelor. Le lasi sa fiarba 8...
Tarta cu ton si spanac
In la 3 Mai 2017
Tarta cu ton si spanac
Lasi aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt. Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs şi fărâmiţat, ouăle bătute cu smântâna şi amesteci. Intinzi foaia de...
Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua. Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana cand obtii...
Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.  Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor compozitia....
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...
Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul...
Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie. Pentru...
Desert cheesecake cu cirese
In la 25 Apr 2017
Desert cheesecake cu cirese
Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar). Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai...
Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider, pentru o ora. Cureti fileul de somon de piele si de oase. Intr-o cratita, pui la fiert apa cu sare....
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele...
Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti ardeiul taiat cubulete, ceapa tocata si spanacul în...
Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Ungi cu unt, o forma de tort cu diametrul de 24 de cm,...
Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta compozitie peste foaia de aluat si o rulezi relativ strans. Lasi o margine de cca 2 cm,...
Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat...
Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac. Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, torni compozitia...
Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul...
Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.  Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit...
Afisate 601 - 630 din 873 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking