Ingrediente
- 10 bucati de paine toast
- Pentru siropul de zahar
- 1 cana de zahar
- 1 cana de apa
- 1 lingura de apa de roze
- 1 lingura de apa de flori de portocal
- sucul de la ½ de lamaie
- Pentru caramel
- 1 cana de apa
- 1 cana de zahar
- Pentru budinca
- 1 litru de lapte
- 4 linguri cu varf de amidon de porumb
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de apa de roze
- 2 linguri de apa de flori de portocal
- Pentru decor
- fistic zdrobit
- migdale(optional)
- cirese confiate(optional)
- O forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
Mod de preparare
Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie.
Caramelul
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta. Se aseaza feliile de paine in forma de tarta.
Siropul de zahar
Se pune la fiert la foc mic zaharul cu apa si sucul de lamaie ; se fierbe pana se ingroasa putin , apoi se adauga apa de roze si apa de flori de portocal. Se toarna uniform peste painea prajita.
Budinca
Se pune laptele si zaharul la fiert, pastrand cca 150 ml de lapte,care se amesteca bine cu amidonul. Cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat in laptele rece; se amesteca incontinuu la foc mediu. Cand budinca incepe sa fiarba se mai lasa cca 2-3 minute pana se intareste. Se toarna peste painea cu sirop de zahar.
Se decoreaza dupa preferinta. Se lasa la frigider 3-4 ore. Se serveste rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Aish Saraya" ( "Eish Saraya")" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|