Alba ca zapada...neagra

Postat de cocineraviajera in Prajituri
13 Oct 2011 | 7625 vizualizari
Alba ca zapada...neagra

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde pentru un aluat tare dar usor de modelat.
  • Crema:
  • 200 gr zahar,
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 2 oua preferential,
  • ½ margarina sau unt,
  • 2 lamai.  

Mod de preparare

Foi:

Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere depinde de cuptorul de care dispuneti. Se aseaza la racit pe o suprafata plana pana preparam

Crema:

Se amesteca laptele cu faina si zaharul pe foc pana se ingroasa. Se adauga 2 oua batute. Se adauga untul la crema fiarta. Se adauga coaja si zeama de la 2 lamai in crema de mai sus si se omogenizeaza bine.

Montare prajitura:

Se acopera prima foaie cu jumatate din crema, deasupra se aseaza a doua foaie. Se acopera cu cealalta jumatate de crema si se aseaza cea de-a treia foaie. Se preseaza putin si se acopera cu o alta tava de marimea prajiturii. Se da la frigider pentru cateva ore.

Se acopera cu glazura de ciocolata si se da din nou la rece, apoi se taie in forma dorita.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada...neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...

Citeste continuarea

Tort Feerie de Iarna

Postat de ancutsa

Tort Feerie de Iarna

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2011, 20:33
o prajitura nemaipomenit de buna
la 13.10.2011, 20:41
de ce spui ca-i neagra?
cred ca-i foarte buna
la 13.10.2011, 20:46
foarte buna
la 13.10.2011, 20:59
la 13.10.2011, 21:10
foarte buna prajiturica alba-ca-zapada

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking