Alivenci moldovenesti

Postat de rhapsody in Prajituri
19 Iun 2012 | 11258 vizualizari
Alivenci moldovenesti

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

Ingrediente

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam

Mod de preparare

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.

2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.

3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.

4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.

5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.

6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea. 

7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.


   
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert alivenci moldovenesti dulci

Postat de elucubratiiculinare

Desert alivenci moldovenesti dulci

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se...

Citeste continuarea

Alivenci moldovenesti

Postat de ralu_ca

Alivenci moldovenesti

Intr-un vas am sfaramitat branza cu furculita, adaugam ouale batute, untul topit, dar sa nu fie fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Apoi am adaugat malaiul si faina. Compozitia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 19.06.2012, 22:35
delicios arata!
la 19.06.2012, 22:37
n-am mancat,dar arata minunat
la 19.06.2012, 22:51
la 19.06.2012, 22:53
Desi sunt moldoveanca, nu am mancat niciodata si nici nu am facut.
la 19.06.2012, 23:12
cum arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking