Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

Postat de MotanLaOale in Pizza
29 Sep 2013 | 47438 vizualizari
Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect Este aluatul clasic pentru blatul de pizza. Iese intotdeauna pufos si bun, daca urmati pasii retetei. Mai trebuie doar sa alegeti topping-ul.

Ingrediente

  • Ingrediente Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml apa calduta

Mod de preparare

Cum se prepara Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta.

Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea.

Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.

Cand drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si uleiul.

Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin, framantand pana coca se dezlipeste de pe maini.

Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.

Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).

Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava unsa cu ulei, cu mana, prin presare.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.

Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Serviti cu un sos picant. Recomandam si foccacia cu malai.

Spor la pizza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza Royal (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Pizza Royal (reteta video)

Presar putin faina pe masa de lucru, scot aluatul din bol si il impart in trei bucati, doua bucati le voi folosi pentru blat de pizza si a treia fac din ea bilute mici, bilutele acestea va voi va...

Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de mirela0911

Pizza la tigaie

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2013, 19:13
la 29.09.2013, 19:13
Eu fac cu lapte, dar e bun si cu apa!
la 29.09.2013, 19:18
la 29.09.2013, 19:19
Ete na,pe cine pacaliti voi?
puneti reteta de aluat,apoi de blat care-i aluatul copt,apoi de sos si apoi de ce mai puneti acolo pe pitzele astea))))))))
la 29.09.2013, 19:25

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking