Aluat de foietaj

Postat de merisor67 in Dulciuri
6 Aug 2012 | 5655 vizualizari
Aluat de foietaj

Am facut acest aluat pentu cineva care doreste sa faca niste pateuri. Eu il folosesc la placinta, cremsnit, saleuri si lasagna.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 pachet margarina(sau unt)
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esente(in functie de utilizare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)

Mod de preparare

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul.

Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se ridica de pe foc si se lasa la racit.

In bolul cu cele 9 linguri de margarina se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit pine aluatul de ungere se poate utiliza. 

Atentie cand se intinde ca se exfoliaza foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Postat de Constelatialeu

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2012, 19:41
la 06.08.2012, 19:56
la 06.08.2012, 20:03
Bravo!
la 06.08.2012, 20:04
multumesc
la 06.08.2012, 20:28
super

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking