Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingura ulei( floare)
- 1 lingura otet
- un varf cutit sare
- 500 gr faina
- 200 gr unt
Mod de preparare
1. Se bate oul intr-un pahar de 250-300 gr bine si apoi se adauga uleiul, otetul si sarea. Turnam apoi apa calduta pana umplem paharul. Punem compozitia intr-un vas adanc si adaugam faina framanatand apoi un aluat elastic.
2. Il lasam la odihnit 30 de minute pe masa de framantat.
3. Intindem o foaie subtire( 2mm) si ungem cu jumatate din cantitatea de unt, avand grija sa acoperim bine toata suprafata.
Rulam aluatul si-i dam o forma de casuta de melc.
4. Punem la frigider o jumatate de ora( in foaia de copt pe care am intins aluatul)
5. Scoatem aluatul de la frigider si il mai intindem o data repetand procedeul cu unsul foii cu unt. Si-l rulam din nou apoi il punem la rece pentru inca 30 de minute.
Aluatul in putem lasa si toata noaptea la rece apoi a doua zi sa il folosim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj( de casa)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|