Ingrediente
- 250 gr faina
- 125 gr unt rece
- 50 ml apa foarte rece
- un ou
Mod de preparare
Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat.
Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.
Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.
Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.
Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :)) ).
Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor.
Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.
Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|