Aluat pentru pizza

Postat de doralinda72 in Pizza
12 Mar 2013 | 10505 vizualizari
Aluat pentru  pizza

Acest aluat de pizza iese o nebunie, atat de pufoasa!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti.

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min.

Facem aluatul de pizza sub forma de minge, ungem cu putin ulei masline si lasam la dospit cca 1 ora si jumatate.

Impartim bucata de aluat de pizza  in 4, mai framantam pe fiecare putin si facem iar forma de minge, le ungem iar cu ulei si le lasam la dospit inca 30 min. Desfacem aluatul cu diametrul de 25 cm, ungem iar cu ulei si lasam cca 10 min inainte de a pune sosul si restul de ingrediente.

Daca doriti un aluat de pizza mai gros si pufos, atunci, impartiti aluatul in 2.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 11:55
place
la 12.03.2013, 12:07
la 12.03.2013, 12:09
asa gol nu imi place
la 12.03.2013, 12:10
Foarte bun,si eu am o reteta asemanatoare
la 12.03.2013, 12:15
Laura, a sosit si "umplutura"

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking