Amandina

Postat de nico_nico in Prajituri
28 Oct 2010 | 11123 vizualizari
Amandina

Ingrediente

  •  Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 gr zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se coace la foc potrivit timp de 25-30 minute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Pentru sirop caramelizezi zaharul apoi adaugi apa lasi sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit si apoi se adauga esenta de rom.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema iar deasupra se orneaza cu ciocolata topita si putina crema(vezi poza).

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 10:58
arata f bine.felicitari
la 28.10.2010, 11:02
dragute si bune
la 28.10.2010, 11:03
minunate! pentru mine, nimic nu o va detrona never. uite ca, la crema..e mult diferita fatza de a mea. o s-o-ncerc si asa, imi place
la 28.10.2010, 11:23
uau ce bine arata felicitari vreu si eu
la 28.10.2010, 11:44
super arata felicitari

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking