Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 gr cacao
- 8 linguri cu faina
Crema
- 3 linguri cacao
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 1 pachet de unt ( de 250 gr)
- 1 esenta de rom
Sirop:
- 400 ml apa
- 200 gr zahar
- 2 plicuri capucino de ciocolata
Fondant:
- 500 g zahar
- 150 ml apa
- 100 g miere
- 4 linguri cacao
Mod de preparare
Blatul:Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaua, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt. O coacem la foc mediu.
Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit Intre timp ne ocupam de sirop: Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca. Crema: Untul il incalzim la microunde cam 6-10 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.
Fondantul:Dizolvam zaharul in apa si punem la fiert amestecand continuu ,cand este aproape legat adaugam mierea .Se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi ,daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna . Punem vasul intr-un vas cu apa rece si mixam pana se albeste fondantul apoi adaugam cacao.Inainte sa-l punem pe prajitura il incalzim la bain-marie (se pune strat subtire).Daca intre timp se intareste si nu am pus peste toate prajiturile ,mai incalzim odata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|