Amandine

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
3 Mai 2011 | 14093 vizualizari
Amandine

În sfârşit, am reuşit să fac rost de puţin timp şi să fac şi eu una din reţetele de amandine (mulţumesc Felis). Am greşit puţin cu crema, în sensul că am făcut-o puţintel cam moale, şi că am copt blatul într-o tavă ceva mai mărişoară , aşa că nu au ieşit destul de înalte...dar am făcut amandine...şi au fost de vis...

Ingrediente

  • pentru blat:
  •  6 ouă
  • 6 linguri de apă rece
  • 300gr zahăr
  •  260 gr făină
  •  40 gr cacao
  •  1 plic de praf de copt,
  •  o esenţă de vanilie
  • pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 6 linguri zahăr tos
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3, maxim)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea)
  •  pentru însiropat:
  • sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie
  •  pentru glazură:
  •  100 ml frişcă lichidă
  •  200 gr ciocolată menaj (am găsit foarte faină, cu 50% cacao, ...foarte ieftină) 

Mod de preparare

Blatul l-am preparat astfel: .... am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă, apoi am adăugat treptat zahărul tos şi am mixat în continuare, adăugând şi apa rece. Apoi am adăugat gălbenuşurile şi am mixat. Făina am amestecat-o cu cacaua şi cu praful de copt, după care le-am încorporat în compoziţie. Am pus şi esenţa şi am dat totul la coptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Crema se prepară astfel:......Se amestecă zahărul cu făina, cacao şi amidon. Se adaugă gălbenuşurile, apoi treptat şi laptele şi se omogenizează. Se pune pe foc domol şi se amestecă până se îngroaşă. Apoi se trage de pe foc şi se lasă la răcit. Separat se bate spumă untul/margarina cu cele două linguri de zahăr pudră.. Când crema de lapte este răcită se adaugă în untul/margarina spumă şi se încorporează treptat. Se dă la frigider.

Blatul când este rece se taie în două. Se pune în tavă folie alimentară uşor umezită, apoi blatul şi se însiropează cu sirop de zahăr ars. Se pune apoi crema şi apoi cealaltă bucată de blat însiropată, deasupra. Din cremă se păstreazî două-trei linguri pentru moţurile de deasupra. Se înveleşte cu folia alimentară şi se dă la frigider peste noapte...şi se doarme liniştit...visând amandine (cazul meu :P).

Glazura se face astfel:.... se pune într-o cratiţă pe foc, frişca lichidă şi se pune ciocolata ruptă bucăţi, lăsând pe foc până se dizolvă toată. Se toarnă fierbinte peste blatul tăiat bucăţi. Din crema păstrată se fac deasupra fiecărei amandine, nişte moţuri sau în cazul meu nişte bălţi :)) de cremă...pentru că le-am pus (cu scule neperformante) peste glazura de ciocolată fierbinte...dar nu mai aveam răbdare.

Aşa că...indiferent de aspect..amandinele mele au fost ultra-mega delicioase...de vis...

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2011, 14:19
ce bine arata un deliciu
la 03.05.2011, 14:20
bune bune
la 03.05.2011, 14:22
Desi nu e amandina pe care o stiu, arata grozav de bine si cu siguranta delicioasa.
la 03.05.2011, 14:29
miha voi face si reteta ta, cit de curind
la 03.05.2011, 14:37
bunaaa

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking