Amandine

Postat de ionela2682 in Prajituri
29 Ian 2012 | 7911 vizualizari
Amandine

Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!

Ingrediente

  • Pentru blat.:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 lg cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua mari
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • (sau 1/2 pachet unt)
  • esenta de rom
  • Crema;
  • 400 g unt
  • 150-200 g zahar pudra
  • 3-4 lg cacao
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt/margarina

Mod de preparare

Prepararea blatului:

(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)

-mixam bine toate ingredientele

-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca

Crema;

-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia

Glazura

-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)

-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine

Asamblare

-blatul va fi taiat pe orizontala

-se opreste o mica cantitate de crema  ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea

-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune

-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta

-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.

-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 17:50
Asta e prajitura pe care nu ma incumet sa o fac! Felicitari pentru reusita!
la 29.01.2012, 17:52
Asa ziceam si eu si iata ca am pus-o in aplicare..nu mi-a parut rau pentru ca s-a evaporat instantaneu!!
la 29.01.2012, 17:54
asa ceva asi manca acuma.....dar nu una ........de la doua in sus.
la 29.01.2012, 17:55
ce deliciu,Ionela vreau si eu ,numai una
la 29.01.2012, 17:55
super buna!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking