Amandine

Postat de mitinita in Prajituri
11 Mar 2012 | 4723 vizualizari
Amandine

Uite ca stiu si eu sa fac prajituri. Varianta cu margarina imi place mai mult decat cea cu unt.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  •  200 gr zahar,
  •  6 oua, 
  • 20 gr cacao, 
  • 8 linguri faina, 
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop: 
  • 400 ml apa, 
  • 200 gr zahar,
  •  2 plicuri de cappucino,
  •  1 fiola de rom
  • Pentru crema: 
  • 1 pachet de margarina Unirea , 
  • 150 gr de zahar pudra, 
  • 3 galbenusuri de ou, 
  • 3 linguri de cacao dr Oetker, 
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

 

Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.

Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.

Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit.

 

Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri de cappucino, 1 fiola de rom

Se pune apa intr-o craticioara si se pune la fiert.Cand a inceput sa dea in clocot se adauga cappucino si zaharul.Se fierbe la foc mic 5 minute,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.Se adauga romul si se amesteca.

 

Pentru crema: 1 pachet de margarina Unirea , 150 gr de zahar pudra, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de cacao dr Oetker, 1 fiola esenta de rom

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul vertical.

Asamblarea

Taiem blatul in doua,iar o parte se insiropeaza cu jumatate din sirop. Adaugam crema si cealalta bucata de blat si insiropam din nou.

Facem o glazura din 150 gr zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri ulei si 3 linguri de apa fierbinte si o turnam peste prajitura. Dam la rece cam doua ore,apoi o taiem in felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 17:03
si mie imi place mai mult cu margarina chiar daca e un produs care naste atatea discutii
la 11.03.2012, 17:05
waw ce faina e
la 11.03.2012, 17:09
imi place
la 11.03.2012, 17:33
Era una din placerile copilariei mele .Oamandina si un suc .Pepsi devenise rar si beam Cico , apoi Quick Cola , o porcarie si inca un suc , bun la gust , galben ,care a fost falimentat cu buna stiinta pentru ca chiar ar fi concurat cu bauturile occidentale .
la 11.03.2012, 17:45
Uff , vroiam sa spun Quick Cola , dar am tastat degeaba .De cand folosesc trei calculatoare tastez mai prost , pentru ca fiecare are altfel de tasta si nu ma uit la ce scrie .

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking