Amandine

Postat de ralu_ca in Prajituri
20 Apr 2014 | 8557 vizualizari
Amandine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 300 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • 3 linguri faina
  • 4 linuri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • insiropat:
  • sirop zahar ars
  • 1 plic capucino cu vanilie
  • glazura:
  • 100 ml frisca
  • 200 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor.

Crema: Am amestecat zaharul cu faina si cacaoa, apoi albenusurile si laptele. Am dat pe foc pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Am lasat la racit. Untul lichid l-am spumat cu 2 linguri zahar pudra si cand crema s-a racit, l-am incorporat in aceasta. Am dat la rece.

Blatul l-am taiat in doua. In tava pun folie alimentara usor umezita si insiropez blatul cu siropul de zahar ars. Am pus crema , apoi celalalt blat. Am oprit cateva linguri din crema pt ornat fiecare amandina.

Am dat la frigider pana dimineata.

Pentru glazura am topit ciocolata si am adaugat frisca lichida, turnand fierbinte pe blatul taiat bucati. Apoi am ornat cu cate un "mot" fiecare amandine.

Am obtinut....o bunatate !  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2014, 18:58
la 20.04.2014, 19:00
la 20.04.2014, 19:15
Mmm sa ma servesti si pe mine cu o prajiturica
la 20.04.2014, 19:23
te astept !
la 20.04.2014, 19:40
:0

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking