Amandine

Postat de silvi0ara in Prajituri
6 Mai 2010 | 13782 vizualizari
Amandine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500g ciocolata neagra(80% cacao)
  • 500ml frisca lichida La Dorna
  • 150g zahar
  • esenta de rom
  • coja rasa de portocala
  • Sirop
  • 250g zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 500g zahar
  • 250ml apa
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra

Mod de preparare

Crema:
Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele(eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao)se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si frisca lichida,

Se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata.Se pune apoi la frigider pentru 2 ore.(eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute).

Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.


Blatul:
Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,cacao si se amesteca bine,apoi se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC.pentru 15-20 de minute.Se lasa racit si se taie in 2 pe lungime.
Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:
Se face un sirop clasic din zahar ,lasat sa se caramelizeze,se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.
In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie, se insiropeaza ,se adauga crema,al 2 blat si se insiropeaza.Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.


Pentru fondant:
Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros,se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu  o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini.

Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute,

se adauga cacao, si patratelele de ciocolata ,se amesteca bine si se lasa putin la racit,sa nu fie foarte fierbinte.Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bain marine.
Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate.

Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.

Se lasa la racit ,sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza dupa preferita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 14:05
delicioase! au mai ramas?
la 06.05.2010, 14:21
si eu care credeam ca sunt prima.........totusi imi iau 5 furcu si plec spre tine....
la 06.05.2010, 14:26
minunate
la 06.05.2010, 14:54
ce frumoase sunt.... imi plac la nebunie....
la 06.05.2010, 15:00
Vai ce bine arat, nota maxima. tare imi plac salvez reteta ca o testez eu ...candva cand mai slabesc

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking