Amandine

Postat de gaby_d in Prajituri
25 Iul 2010 | 14188 vizualizari
Amandine

Daca e s-aleg prajitura mea preferata, dintr-o vitrina plina cu prajituri, cu siguranta as cauta amandina. M-a cucerit de la prima degustare. A fost prajitura care mi-a dat pofta de bucatareala.

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • o lingurita praf copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Crema:

  • un pachet margarina 
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cacao
  • o esenta rom
  • 3-4 linguri lapte

Sirop

  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri capuccino
  • o esenta rom

Glazura

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida (e prima oara cand fac glazura aceasta, amandinei; am ales intotdeauna o glazura de cacao, aia e originala, nu de ciocolata, dar acum am vrut s-o-ncerc si cu asta)

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp de 35-40 min.
Cand s-a racit il taiem in doua pe orizontala.

Sirop.
Toate ingredientele, cu exceptia esentei,le fierbem timp de 7-8 minute.
Dupa ce oprim focul adaugam esenta si racim.
 
Crema.
Galbenusurile le amestecam cu cacaua, 2 linguri din zaharul pudra si laptele si le amestecam timp de 3 minute pe baie de abur.
Lasam la racit.
Margarina (untul) o topim partial si o mixam spuma cu restul de zahar.
Incorporam usor amestecul cu cacao ( racit!), mixand.
Obtinem o crema bunaaa si finaaa, exact ca cea din cofetarie.
Adaugam si esenta.


Glazura
La foc mic, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amestec omogen.

Asamblare
-blat
-sirop (1/2)
-crema
-blat
-sirop
-lasam la rece , 2-3 ore, portionam, apoi pe fiecare punem o lingura din glazura.

Merge minunat c-un motz de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2010, 10:24
Super! Cred ca este delicioasa!!!
la 25.07.2010, 10:40
erau vremuri cind ieseam la cofetarie la o amandina cu prietenele si prietenii , acum nu prea mai sint cofetarii care sa te imbie
la 25.07.2010, 10:42

Ador amandina . Foarte bine ti-a iesit.

Imi dai si mie o bucatica?
la 25.07.2010, 10:58
@roberta, multumesc,este@bunica, chiar daca mai sunt,nu-ti recomand;habar n-am cum le face acum ,dar acum cateva lui am mancat una-n cofetarie si.....voiam amandina mea de-acasa. @alice, mai am, iti dau
la 25.07.2010, 11:19
portia mea,unde este?

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking