Ingrediente
Blat
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 150 gr zahar
- o lingurita praf copt
- 30 ml ulei
- 30 ml apa
- un varf cutit sare
Crema:
- un pachet margarina
- 200 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 linguri cacao
- o esenta rom
- 3-4 linguri lapte
Sirop
- 300 ml apa
- 100 gr zahar
- 3-4 linguri capuccino
- o esenta rom
Glazura
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt
- 50 gr frisca lichida (e prima oara cand fac glazura aceasta, amandinei; am ales intotdeauna o glazura de cacao, aia e originala, nu de ciocolata, dar acum am vrut s-o-ncerc si cu asta)
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp de 35-40 min.
Cand s-a racit il taiem in doua pe orizontala.
Sirop.
Toate ingredientele, cu exceptia esentei,le fierbem timp de 7-8 minute.
Dupa ce oprim focul adaugam esenta si racim.
Crema.
Galbenusurile le amestecam cu cacaua, 2 linguri din zaharul pudra si laptele si le amestecam timp de 3 minute pe baie de abur.
Lasam la racit.
Margarina (untul) o topim partial si o mixam spuma cu restul de zahar.
Incorporam usor amestecul cu cacao ( racit!), mixand.
Obtinem o crema bunaaa si finaaa, exact ca cea din cofetarie.
Adaugam si esenta.
Glazura
La foc mic, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amestec omogen.
Asamblare
-blat
-sirop (1/2)
-crema
-blat
-sirop
-lasam la rece , 2-3 ore, portionam, apoi pe fiecare punem o lingura din glazura.
Merge minunat c-un motz de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|