Ingrediente
- Blat :
- 6 oua,
- 200 g zahar,
- 30 ml apa,
- 30 ml ulei,
- 20 g cacao,
- 8 lg faina,
- 1 lgt praf de copt
- Crema :
- 3 galbenusuri,
- 150 g zahar pudra,
- 250 g unt,
- 3 lg cacao
- Sirop :
- 200 ml apa,
- 100 g zahar,
- 1 plic cappuccino ciocolata, rom
- Glazura :
- 100 g ciocolata,
- 50 g unt
- 50 ml frisca
Mod de preparare
Ptr blat : mixam albusurile spuma ,adaugam zaharul, galbenusurile, apa si uleiul; apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt;punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt
Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format
Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam cacao si untul dupa ce l-am frecat spuma;mixam pana devine o crema spumoasa;
Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca
Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina .
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|