Amandine

Postat de bitza in Prajituri
10 Mai 2010 | 15258 vizualizari
Amandine

sursa:laly si leoflori cu mici modificari

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 200gr. zahar pudra
  • 200 gr. Unt+50 g margarina la pachet
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.Peste unt se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine,se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pune la frigider pana se pregateste siropul

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 min,apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura:ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste,iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura.Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.Se orneaza cu frisca dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2010, 11:37
perfecte!uf,ce faci tu de dimineata
la 10.05.2010, 11:49
Merge bine la cafea.Minunat.
la 10.05.2010, 11:50
minunata
la 10.05.2010, 11:51
chiar este ff buna!a fost foarte apreciata de familie. cu siguranta o sa o repet
la 10.05.2010, 12:06
nu ar strica sa o repeti fiindca sunt convinsa ca vei avea multi pretendenti......................

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking