Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana

Postat de karmen in Vita
19 Aug 2009 | 4779 vizualizari
Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana

De fiecare data cand mergeam la tara la buna ( ca noi asa ii spuneam, D-zeu sa o ierte) ne pregatea sarmalute cu smantana si pita de casa.Ce putea fi mai frumos decat sa stai in jurul mesei la umbra fragarul batran si sa savurezi din bunatatiile pregatite de buna

Ingrediente

2 verze mici 1 kg carne tocata  400 gr ciolan afumat 1 ceapa sare piper pasta de rosii, marar 1 pahar cu orez

Mod de preparare

Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca si se adauga 1-2 cani de apa obtinindu-se o compozitie de consistenta potrivita.Se pune pe fundul unei oale uleiul si varza taiata marunt.Varza oparita in prealabil se desface, se ia cate o frunza si se pune umplutura cu o lingura, se ruleaza si se formeaza sarmalele.Se aseaza sarmalele in oala si in mijloc se pune bucata de ciolan afumat, iar deasupra se pune varza taiata marunt. Se pune apa cu sare peste ele astfel incit sa fie acoperite, si se pun la fiert aproximativ doua ore.

Dupa ce sunt fierte se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

Postat de mosuletulene

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking