Ingrediente
- 2 andive
- 2 oua
- cateva frunze de salata verde
- 2 cepe verzi
- 2 legaturi de ridichi
Pentru dressing:
- 100 g crema de branza cu verdeturi
- 50g iaurt
- 2 lingurite otet
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri cu marar si patrunjel tocate marunt
- sare si piper
Mod de preparare
Se fierb mai intai ouale tari, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in rondele subtiri.
Andivele se curata, se spala, se desprind frunzele si se lasa sa se scurga. Salata verde se taie fideluta si se aseaza pe un platou, iar deasupra lor frunzele de andiva cu adancitura in sus. Ceapa verde se taie rondele fine si se amesteca cu ridichile taiate cuburi mici.
Dressingul: se amesteca branza cu iaurtul, otetul si uleiul pana devine cremos. Se adauga mararul si patrunjelul, sare si piper si se amesteca bine.
Se pun in frunzele de andiva ridichi cu ceapa verde, apoi deasupra o lingura de sos, se orneaza cu feliile de oua fierte si se presara deasupra putina verdeata. Se mananca imediat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos tartar cu ridichi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|